Licht oplossingen

 

Eerst het licht, dan de lamp

Het fundament van Spectrus is de specialistische kennis van licht en verlichting. Niet voor niets hanteren wij de slogan “Eerst het licht, dan de lamp”. Licht is er in alle soorten en maten en elke lichtbron heeft unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Dankzij onze ervaringen met licht en ons uitgebreide assortiment zijn wij daarom in staat een gedegen lichtadvies te geven.

Spectaculaire lichtplannen

Onze lichtadviseurs hebben al heel wat lichtplannen op hun naam staan. Spectaculair, stijlvol of juist praktisch. In de meeste gevallen wordt het voorgestelde lichtplan ook daadwerkelijk uitgevoerd. U kunt erop rekenen dat ons lichtadvies volledig wordt toegespitst op de aard, de toepassing, de stijl en de indeling van de te verlichten ruimte. Het is prachtig om een ontwerp tot leven te zien komen en te ervaren wat goede verlichting voor een ruimte kan doen.

Wat wij nog meer doen?

 

Domotica

Domotica

Domotica draait om het automatiseren van uw woonomgeving. Dit kan de verwarming zijn die u van afstand kunt bedienen, maar bij Spectrus richten wij ons graag op het automatiseren van verlichting.

Plug and Play

Plug and Play

Vrijwel alle verlichting uit ons assortiment is eenvoudig zelf te monteren. Doordat wij de lichtbronnen ‘klaar’ afleveren is het voor u echt alleen maar plug & play. Handig toch?

Duurzame verlichting

Duurzame verlichting

LED als enige duurzame oplossing? Daar denken wij heel anders over! Stem de verlichting eens af op wat u werkelijk nodig heeft en richt dit zo duurzaam mogelijk in.

Wensen & verwachtingen

Doordat we samen met u en de installateur om tafel gaan, bereiken we het optimale resultaat. Tijdens deze sessie worden verwachtingen, werkzaamheden, gewenste sfeer, inrichting en kleurstellingen besproken. Door de juist samenstelling van de gesprekspartners kunnen we snel schakelen. Enerzijds weten we hierdoor welke technische mogelijkheden er zijn en anderzijds kunnen we de meest geschikte oplossingen boven tafel krijgen. Door deze werkwijze komen we steeds dichter bij het gewenste eindresultaat. Hierbij houden we natuurlijk rekening met het budget en de doorlooptijd. We stellen alles in het werk om het licht uw inrichting te laten versterken. Een lichtplan is zeer persoonlijk en dat is precies wat ons werk zo verrassend maakt.

Waarom lichtadvies?

Enerzijds is het uitlichten van een ruimte niet eenvoudig. Zeker niet wanneer u niet bekend bent met het effect en de werking van licht. Die donkere hoek in uw woonkamer bijvoorbeeld, de tl-balk boven de bureaus of het spiegelende effect van spots bij het uitlichten van uw producten. Herkenbaar? Het kan anders. In licht komt alles samen; sfeer, beleving, smaak, design en techniek. Om het optimale uit uw woning, kantoor, werkplek of winkel te halen raden wij een goed onderbouwt lichtplan aan. En nee, dat is geen ‘wij van WC-eend…’ verhaal. Geloof ons dat met de juiste verlichting uw productiviteit zal stijgen, uw producten beter opvallen én verkopen en u met een fijn gevoel thuiskomt.

 

Lichtadvies op maat

Onze lichtplannen worden op maat gemaakt. Op basis van uw vraag, de wensen en de mogelijkheden gaan wij aan de slag met een ontwerp. Het wordt echt uw eigen, exclusieve ontwerp. Voor dit volledige traject hanteren wij een prijs vanaf € 250,-.Daar staat tegenover dat wij een deel van deze kosten zullen verrekenen, wanneer u overtuigd bent van het lichtplan en het door ons laat uitvoeren. Al met al een heel verhaal, maar we vertellen nou eenmaal graag over onze liefde voor licht.

Energiebesparend

Anderzijds kan een goed lichtplan aanzienlijk bijdragen aan een duurzame situatie ten opzichte van verlichting. Door het ontwerp zo op te stellen dat producten optimaal worden verlicht, kan er veel energie bespaard worden. Het licht wordt dan vanuit de juiste hoek gericht, de juiste gradenbundel, goede verhouding in de ruimte tussen horizontale en verticale verlichting, de juiste techniek en lichtbron toegepast. Kortom; wij houden overal rekening mee en denken graag mee. Zo is de kans groot dat er subsidiemogelijkheden zijn voor duurzame of energiezuinige verlichting.

Reparatie

Steeds vaker komen mensen met defecte LED armaturen bij ons. Wat voor merk dit dan ook is; Philips, Osram, Deltalight, Bega, of een willekeurige China product, uiteindelijk gaat ook LED defect. Zeker van de eerste generatie LED armaturen. Ook latere modellen gaan al wel eens defect, soms door bijvoorbeeld slechte kwaliteit of een slechte warmtehuishouding maar ook gewoon door veel branduren. Deze armaturen kunnen wij dikwijls voor u repareren. Net als dat wij nog wel armaturen van gasontlading of fluorescentie ombouwen naar LED. Meestal gebruiken wij hiervoor Tridonic techniek. Wij vervangen nooit alleen een driver of LEDmodule maar uitsluitend beide. Ook doen wij warmtetesten. Wij hebben hiervoor een geklimatiseerde kast waarbij wij gedurende lange tijd warmte metingen doen op het Tc punt van de driver, op de LED en het koellichaam van het armatuur. Alleen zo kunnen we de kwaliteit (en ook garantie) voor de toekomst garanderen. Is er ergens sprake van een partij defecte armaturen maar zijn de behuizingen de moeite waard? Neem dan gerust contact met ons op. Reparatie van LED armaturen is immers duurzaam.