Katholieke Scholen Gemeenschap Apeldoorn

Utiliteit

Onlangs werden we door Batenburg installatietechniek gevraagd om mee te denken over het vervangen en verduurzamen van klaslokalen en gangzones op alle verdiepingen van het KSG in Apeldoorn. Dat hebben wij met veel plezier gedaan. Het plan dat wij maakten werd goedgekeurd en is recent opgeleverd.

Voor de lokalen is er gekozen voor Emilux Turijn 4000K met opbouwranden. De gangzones op de begane grond zijn voorzien van maatwerk Emilux Madrid. Op de volledige 1e verdieping is gekozen voor Emilux Turijn in combinatie met Wieland bekabeling. De open leerruimte op de 2e etage is voorzien van de superior lichtlijn van Emilux. Tot slot hebben we in het trappenhuis gekozen voor Emilux strong.

In alle lokalen zijn de armaturen voorzien van Casambi. De keuze voor Casambi was tweeledig: er was geen mogelijkheid voor het aanbrengen van extra bekabeling in de bestaande bouw. Daarnaast zijn de lokalen door een combinatie met Casambi opbouw aanwezigheid melders en draadloze wandschakelaars bij de leraar een stuk duurzamer geworden.