VIA hostels

Horeca

Een hostel dat ver weg blijft van de ‘standaard’. Funky, urban, trendy en een knipoog naar de 90’s. Dat moest het worden. En we kunnen volmondig beamen; dat is gelukt!

In het voormalig Planet internet gebouw werd vanaf begin dit jaar hard gebouwd aan een nieuwe vestiging van VIA hostels. Een perfecte locatie voor het beoogde publiek (studenten, jongeren en expats), want op een paar honderd meter afstand bevinden zich station Diemen-Zuid, de Arena, de Ziggo Dome en studentencomplex Campus Diemen Zuid. De jonge doelgroep is kritisch; functionaliteit & uitstraling zijn belangrijk. Om die reden is er gekozen voor ontwerp van Sheryl Leysner en haar team. Zij heeft er voor gekozen om van VIA Amsterdam een hotel te maken met een eigenwijze en urban uitstraling. Door te werken met schuine lijnen en kleurvlakken die goed passen bij de bouwstijl van het pand is alles optimaal op elkaar afgestemd.

Aan Spectrus de eer om in samenwerking met Aalberts installatietechniek de verlichting te verzorgen. Er is door ons een lichtontwerp gemaakt dat paste binnen de mogelijkheden van de bestaande bouw. De uiteindelijke oplossingen zijn trendy, speels en sluiten prachtig aan op de uitstraling & functionaliteit van het hotel. We kijken tevreden terug op de samenwerking met Aalberts en zijn trots op het eindresultaat. We zouden er bijna zelf een overnachting boeken…