Duurzame verlichting

Duurzame verlichting is een hot item. Het energieverbruik voor de verlichting maakt een belangrijk deel uit van het totale verbruik. Hier kunt u vaak veel op besparen. Duurzame verlichting moet in de eerste plaats energiezuinig zijn. Andere belangrijke factoren zijn: een lange levensduur, de CO2-uitstoot reduceren, geen lichthinder/lichtvervuiling veroorzaken en bovendien moet het goed recyclebaar zijn. Besparing op energie is natuurlijk mogelijk door toepassing van energiezuinige lichtbronnen. Wij denken graag verder. Er zijn namelijk zoveel mooie en duurzame oplossingen. Kort samengevat; wij zorgen voor een uitgekiend lichtplan.

Hoeveel licht heb ik nodig?

Dankzij ons lichtplan kunnen we het opgenomen vermogen fors reduceren. Dit is mogelijk omdat er minder armaturen en/of een lager armatuurvermogen noodzakelijk is. Daarnaast passen we hoogfrequente armaturen toe met een hoog armatuurrendement, letten we op de toegepaste reflectortechniek en reduceren we het aantal branduren. We stellen ons oprecht de vraag of alle verlichting noodzakelijk is. Kan er met minder lichtbronnen hetzelfde bereikt worden of is het wellicht mogelijk om te werken met sensoren of domotica? Al met al geeft dit al een helder beeld van duurzame verlichting.

Besparen

BesparenMinder energieverbruik betekent ook minder warmteontwikkeling. U bespaart hierdoor ook automatisch op de koeling. De meeste energiezuinige lichtbronnen hebben een langere levensduur, waardoor kosten in de lampvervanging worden bespaard.

Europees Sociaal Fonds (ESF)

Spectrus doet mee aan het project “ESF Duurzame inzetbaarheid, mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie”.