Leids Universitair Medisch Centrum

Zorg&Special

In opdracht van RACA hebben wij onlangs een mooi én duurzaam project afgerond voor het Leids Universitair Medisch Centrum. Dit keer namelijk geen nieuwe armaturen, maar de vraag om de bestaande armaturen te moderniseren. Mooie uitdaging!
Aangezien de armaturen in het poortgebouw nog van goede kwaliteit waren, was het de wens van de klant om de verouderde PL-techniek te vervangen voor de nieuwste LED techniek.

Een duurzame keuze die wij toejuichen, maar die natuurlijk technisch wel mogelijk moet zijn. Om dit te kunnen beoordelen hebben wij eerst twee armaturen omgebouwd. Na een grondige check, waarbij wij uitgebreid testen op het Tc punt van de LEDmodule, de LEDdriver en het koellichaam in onze geklimatiseerde kast, kwamen we tot de conclusie dat het mogelijk is. De armaturen werden opgestuurd naar de klant om te deze te beoordelen op de esthetiek. Hierop kregen we al snel groen licht!

Na een strakke planning in overleg met RACA en het LUMC zijn wij overgegaan tot reparatie en reiniging van alle armaturen. Daarnaast is er in sommige armaturen ook een nood-unit ingebouwd.
Al met al een mooi project, waarbij duurzaamheid en techniek de boventoon voerden!