Domotica

Domotica draait om het automatiseren van uw woonomgeving. Dit kan een koffieapparaat zijn die om 7 uur aangaat, de verwarming die u van afstand kunt bedienen, maar bij Spectrus richten wij ons graag op het automatiseren van verlichting. Het automatisch regelen van verlichting is velen inmiddels bekend, maar een geavanceerder voorbeeld het compleet draadloos regelen van uw verlichting. Met Casambi is dit mogelijk!

Als we het toespitsen op kantoorsituaties herkent u wellicht de volgende situatie: de lampen gaan automatisch aan wanneer er iemand binnenloopt en uit wanneer er gedurende een bepaalde periode geen beweging wordt geregistreerd. Domotica is dus niet alleen makkelijk en geeft een veilig gevoel, maar het werkt ook energiebesparend.

 

 

Showtime

Domotica bedient al het aanwezige licht in uw woning zoals u het wilt. Wilt u de verlichting schakelen, dimmen, per lamp of per groep lampen, per ruimte of juist meerdere ruimten schakelen. Met Domotica heeft u een huisautomatiseringssysteem, waarmee u diverse zaken in uw woning regelt. U kunt uw veiligheid, comfort en energiebesparing monitoren en zelfs op afstand regelen.

Met een druk op de knop alle of een deel van de verlichting aan- of juist uitzetten. Televisie aan dan de verlicht in een bepaalde sfeer en de gordijnen automatisch dicht, dat is allemaal mogelijk met domotica. Met bewegingsmelder schakelt uw de verlichting in uw toilet of badkamer automatisch in. Wanneer er geen beweging meer wordt gesignaleerd dan schakelt alles weer uit, u heeft er geen omkijken naar en bespaart energie!

Domotica regelt nog veel meer, wat te denken van een heerlijk warm en comfortabel huis wanneer u thuiskomt. U kunt het licht inschakelen, de verwarming wat hoger zetten of de tuinsproeiers uw gazon laten sproeien. Dit inschakelen kan allemaal op afstand met uw telefoon, maar uitschakelen kan natuurlijk ook wanneer u denkt iets vergeten te zijn wanneer u weg bent.

Bent u op vakantie dan zorgt Domotica ervoor dat er een aanwezigheidssimulatie is om bewoning te simuleren in uw huis. Het is allemaal mogelijk met domotica. De volgende verlichting oplossingen zijn beschikbaar:
• tuinverlichting automatisch inschakelen wanneer het donker wordt
• woonhuis verlichting centraal dimmen of schakelen
• bediening via Ipad, APP, smartphone of touchscreen
• verlichting scenes maken afhankelijk van de gekozen sfeer
• simulatieverlichting inschakelen bij afwezigheid

Veiligheid voor alles

Een veilige omgeving is prettig. Domotica maakt het mogelijk om op afstand te zien wat er in uw huis gebeurt. Wordt er ingebroken, dan krijgt u een sms. Liever zelf de regie over uw veiligheid? Wanneer u een camera in uw woning heeft, kunt u eerst via uw smartphone zien wat er gebeurt. Zelfs via de camera in uw babyfoon is dit mogelijk.

Domotica kan gebruikt worden om het comfort te verhogen door uw verlichting in en om het huis makkelijk te bedienen. Dit kan bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie van uw woning. Domotica heeft bekabelde, maar ook draadloze mogelijkheden om uw wensen te vervullen. Denk hierbij aan de volgende praktische, maar vooral makkelijke toepassingen:
• met tijdschakelaars uw verlichting bedienen
• met bewegingssensoren onraad opmerken en lampen aandoen
• met schemerschakelaars de tuinverlichting aan en uitschakelen
• simulatieverlichting van aanwezigheid tonen juist bij uw afwezigheid
• verlichtingscenes regelen voor inbraak preventie

Besparing
Domotica maakt verbinding met uw gaskachel en een intelligente thermostaat. Via deze communicatie kunt u bepalen welke radiators eruit kunnen of waar juist extra warmte nodig is. Ook kunt u op afstand uw verlichtingsplan van uw woning regelen. Heel handig wanneer lampen nogal eens aan blijven staan. Via licht- en temperatuursensoren schakelt de kachel uit of aan afhankelijk hoe de weergesteldheid is. Bewust omgaan met energie en het gebruiken wanneer het nodig is scheelt aan het einde van het jaar een forse besparing op uw energiekosten.

 

Casambi

Hét draadloze besturingssysteem voor verlichting waar veel bekende en vooraanstaande verlichtingsfabrikanten tegenwoordig mee werken. Met de gratis Casambi app (Android en IOS Smart devices) en/of de XPress draadloze schakelaar, stuurt u al uw verlichting aan.

Casambi staat voor slimme draadloze besturing van al uw verlichting: Welke lamp u ook heeft – inbouw-, opbouw-, wand- of hanglamp, in halogeen of dimbare LED, zelfs een Philips Hue lamp – het is allemaal aan te sturen met de Casambi App. Het systeem werkt met vrijwel ieder type lamp, driver of led systeem. Moderne dimtechnieken zijn dankzij Casambi draadloos te bedienen.

Een ander groot voordeel van het systeem is dat u het ook gemakkelijk kan aansluiten op vele soorten (bestaande) schakelaars, dimmers en zelfs bewegingssensoren. U hoeft dus geen extra draden te trekken of nieuw schakelmateriaal te kopen. Koppel eenvoudig een Casambi module aan uw schakelaar, dimmer of sensor en voeg de module in de app aan uw netwerk toe.

Alle voordelen op een rij

  • Casambi voorkomt problemen met het dimmen van LED-verlichting
  • De slimme dimmers zijn geschikt voor halogeenlampen, LED-lampen of LED-strips
  • De dimmers en lampen zijn makkelijk te installeren
  • Je kunt de lampen bedienen met de app, een schakelaar of een afstandsbediening
  • Zet de verlichting op afstand aan of uit, dim het of verander de lichtkleur
  • Je kunt tijdschema’s instellen, zodat het licht aangaat in de ochtend of wanneer je thuiskomt
  • Via de app zijn lichtscènes in te stellen voor bijvoorbeeld sfeervol licht tijdens een etentje
  • Casambi maakt gebruikt van Bluetooth, dit is sneller en stabieler dan Wi-Fi.