Riesewijk Exclusives Deventer

Retail

Riesewijk is een familiebedrijf dat al 4 generaties bestaat. Door de jaren heen kon je bij Riesewijk ook sportkleding en tweedehands schaatsen kopen. Die schaatsen zijn er niet meer, maar de nieuwste trends vind je er nog steeds. E-bikes, mountainbikes en een speciale afdeling voor wielrenners. En natuurlijk ook de Stromer speed-pedelecs.
Wij van Riesewijk Exclusives zijn een jonge tak van het familiebedrijf. Toen in 2015 de speed-pedelec in Nederland werd toegestaan, zijn we direct in die markt gestapt. In datzelfde jaar kregen we het dealerschap voor Stromer. We hebben onze expertise vanaf 0 opgebouwd bij Polletje fietsen aan de Stationsstraat in Twello.
In 2018 is de Stromer-afdeling verhuisd naar Riesewijk aan de Essenstraat in Deventer. Na die verhuizing zijn we echt gaan groeien. In 2023 hebben we de stap gezet naar een nieuwe winkel aan de Hunneperweg 3 in Deventer. We hebben ons gespecialiseerd in 2 merken bakfietsen, 1 merk gewone e-bikes en 1 merk speed-pedelecs, allemaal elektrisch.
Voor dit nieuwe pand aan de Hunneperweg heeft Spectrus de verlichting mogen leveren. Aangezien wij al jaren de verlichting verzorgen voor Riesewijk was de keuze voor hen snel gemaakt om weer met ons in zee te gaan. In het lage gedeelte van de showroom hebben we gekozen voor 3-fase rail met de Modena railspot om de verschillende fietsen en stellingen aan te lichten. Voor de basisverlichting is de Linear Reflector geplaatst. In het hoge gedeelte van de showroom is de Messina High Bay geplaatst. In de werkplaats is de Pacific IP65 gemonteerd voor voldoende en egaal werklicht.
Al met al een erg mooi project geworden en dat blijkt ook! Riesewijk Exclusives is namelijk genomineerd voor de prestigieuze prijs ‘Tweewielerwinkel van het Jaar’.