Over ons

Spectrus Licht & Advies

De naam zegt het al; Spectrus Licht & Advies is specialist waar het om lichtadvies & verlichting gaat. Naast leverancier van verlichting, zijn wij een betrouwbare en zeer deskundige adviespartner. Kunt u hulp gebruiken bij het uitlichten van bepaalde objecten, heeft u behoefte aan een lichtplan voor uw bedrijfspand of woning, wilt u meer weten over domotica binnen uw leefomgeving óf wilt ondersteuning bij de implementatie van een duurzaam lichtplan? Neem dan contact met ons op.

Terug in de tijd

Op 17 oktober 2000 is Spectrus opgericht door Lars van Beek. Bij de oprichting zijn er direct 3 medewerkers in dienst getreden. Allen afkomstig uit de verlichtingsbranche, maar met een eigen specialisatie.

Teugseweg Deventer

In een periode van gestage groei zijn wij enkele keren verhuisd. Het pand was steeds net te klein en we wilden ons niet laten weerhouden door gebrek aan ruimte. Onze zoektocht naar het perfecte pand strandde, omdat we niets passends konden vinden. Tot de mogelijkheid zich aandiende om nieuw te bouwen. Mét resultaat; sinds 2009 zijn wij gevestigd aan de Teugseweg. Spectrus licht & advies beschikt hier over ruime kantoor- en opslagcapaciteit.

Grote showroom

Een belangrijk voordeel van nieuwbouw was dat er een showroom kon komen. In onze lichtstudio kunnen wij alle aspecten van moderne verlichting laten zien en gebruikt men ten behoeve van de lichtplanning de modernste hulpmiddelen zoals digitale tekenprogramma’s (Autocad) en lichtberekeningssoftware voor realistische visualisaties.

Emilux

In de zomer van 2019 besluit Lars de werkzaamheden en het assortiment uit te breiden. Emilux uit Almelo staat te koop en komt in handen van Spectrus. De zomer stond daarom in het teken van uitzoeken, overhuizen en aanpakken. Emilux is een producent van professionele binnen en buiten verlichting voor gebouwen. Door het programma van Emilux toe te voegen aan het bestaande assortiment, is Spectrus nog uitgebreider en flexibeler geworden. Daarnaast is met de overname van Emilux het team ook uitgebreid met twee medewerkers.

Lichtend voorbeeld

Door het pand met kantoor, magazijn en werkplaats is Spectrus nog breder inzetbaar. Onze producten worden indien gewenst “plug & play” voor gemonteerd door de eigen montageafdeling.

Licht voor iedereen

We besteden aandacht aan verschillende manieren van verlichten, verschillende lichtbrontypen, verscheidene soorten armaturen, designverlichting, energiebesparing, (RGB) LED technologie, domotica en nog veel meer.

Hulp bij calculatie en subsidies

Daarnaast kunnen wij het energieverbruik berekenen, kostenbesparingscalculaties maken en assisteren bij subsidie aanvragen.

Ons team

Spectrus heeft vanaf de oprichting enkel met een team van specialisten gewerkt. Ons team is zo samengesteld dat we kennis en ervaring met elkaar kunnen delen. Hierdoor nemen we bij elk project de juiste kennis en de nieuwste technieken mee. Wij maken graag van de gelegenheid gebruik om onze mensen in de spotlight te zetten!