Over ons

Spectrus Licht & Advies

Spectrus is een veelzijdig bedrijf met twee kerntaken: projectverlichting en groothandel in verlichtingsarmaturen.

Als projectverlichter bieden wij een uitgebreid scala aan verlichtingsarmaturen en leveren wij deskundige lichtplannen, lichtberekeningen en adviezen. Ons motto ‘Eerst het licht, dan de lamp’ geeft precies aan waarvoor we staan. Niet zomaar verlichting verkopen, maar eerst de lichtbehoefte goed in kaart brengen en pas daarna de juiste armaturen erbij zoeken. Wij werken met verschillende gerenommeerde merken en streven naar uitstekende service, inclusief maatwerkoplossingen, plug-and-play armaturen en de conversie of reparatie van LED-armaturen. Voor draadloze aansturing en domotica kunnen wij alles voorbereiden met behulp van Casambi-technologie. Ons eigen vervoer zorgt ervoor dat alles op tijd en op de gewenste locatie wordt afgeleverd.

Als groothandel hebben we ons aanvankelijk gericht op het leveren van lichtbronnen, maar hebben we ons aangepast aan de technologische ontwikkelingen. Uiteraard met name de opkomst van LED-verlichting.
Momenteel richten wij ons voornamelijk op de distributie van verschillende merken:

  1. Emilux armaturen: Als distributeur van dit Nederlandse merk bieden we een breed scala aan armaturen voor de professionele projectmarkt, met de mogelijkheid tot maatwerk.
  2. One Light: Als importeur van dit assortiment, voornamelijk bestaande uit technisch verlichting, leveren we snel en betrouwbaar aan technische groothandels en speciaalzaken.
  3. Ideal Lux: Als agent van de dit Italiaanse merk bieden we een uitgebreide collectie designverlichtingsarmaturen, gedistribueerd via een selectief dealernetwerk in Nederland.

 

Met deze twee kerntaken bedient Spectrus zowel de projectmarkt als de groothandelsmarkt, met de focus op kwaliteit, service en maatwerkoplossingen.

Grote lichtstudio

Een belangrijk voordeel van nieuwbouw was dat er een lichtstudio kon komen. In deze lichtstudio kunnen wij alle aspecten van moderne verlichting laten zien en gebruikt men ten behoeve van de lichtplanning de modernste hulpmiddelen zoals digitale tekenprogramma’s (Autocad) en lichtberekeningssoftware voor realistische visualisaties.

Emilux

In de zomer van 2019 wordt besloten de werkzaamheden en het assortiment uit te breiden. Emilux uit Almelo staat te koop en komt in handen van Spectrus. De zomer stond daarom in het teken van uitzoeken, overhuizen en aanpakken. Emilux is een producent van professionele binnen en buiten verlichting voor gebouwen. Door het programma van Emilux toe te voegen aan het bestaande assortiment, is Spectrus nog uitgebreider en flexibeler geworden. Daarnaast is met de overname van Emilux het team ook uitgebreid met twee medewerkers.

Lichtend voorbeeld

Door het pand met kantoor, magazijn en werkplaats is Spectrus nog breder inzetbaar. Onze producten worden indien gewenst “plug & play” voor gemonteerd door de eigen montageafdeling.

Licht voor iedereen

We besteden aandacht aan verschillende manieren van verlichten, verscheidene soorten armaturen, designverlichting, energiebesparing, (RGB) LED technologie, biodynamische verlichting (Tunable White), domotica en nog veel meer.

Ons team

Spectrus heeft vanaf de oprichting enkel met een team van specialisten gewerkt. Ons team is zo samengesteld dat we kennis en ervaring met elkaar kunnen delen. Hierdoor nemen we bij elk project de juiste kennis en de nieuwste technieken mee. Wij maken graag van de gelegenheid gebruik om onze mensen in de spotlight te zetten!