Dekkers tweewielers

Retail

Rob Dekkers opende onlangs een gloednieuwe fietsenwinkel. Of zoals zij het zelf zo mooi omschrijven: een fiets belevingscentrum. We moeten toegeven dat het ook daadwerkelijk een beleving is om een bezoek te brengen aan deze prachtzaak aan de Gagel te Wanssum. Rob Dekkers biedt voor elk wat wils en voor elke fase in ieders leven; van kinderfiets tot e-bike en van stadsfiets tot wielrenfiets, naar speciale zorgfietsen. Wat de beleving compleet maakt is dat zij naast verkoop, de klanten ook ondersteunen met cursussen en trainingen. Alles is erop gericht om het beste uit de fiets te halen.

Dat deze een plaats in de spotlight verdienen is dan ook niet meer dan terecht. Lars van Beek werd gevraagd een lichtontwerp te maken voor de nieuwe zaak en dat deed hij goed. Zo werd er opgenomen dat de 3-fase-rails lichtlijnen in lijn lopen met het interieur. Hierdoor zouden de fietsen op het podium perfect in de spotlights staan. De spots, met hoge Ra waarde, laten de fietsen zien zoals ze zijn. Deze goede presentatie zal de fietsenverkoop zeer zeker doen stijgen. Na zijn presentatie van het ontwerp, werd al snel de vraag gesteld of Spectrus dit op korte termijn kon leveren. Zeker! Een dag later gingen de eerste componenten die kant op en een week later was alles uitgeleverd. Alle ruimten worden goed verlicht met voldoende basislicht, afgewisseld met spots en designhanglampen. Het mocht, in lijn met het pand, best een beetje industrieel zijn. Uiteindelijk is alle verlichting naast praktisch, technisch en industrieel ook heel sfeervol geworden.

Het bedrijf in Wanssum heeft een uniek concept. “We zien de fietsbranche volledig veranderen en wij willen de consument een verrassende beleving geven. Men kan de fietsen testen in gebieden waar fietsen getest moeten worden. Zo kan de klant de fiets voelen en testen”, aldus Rob Dekkers. Daarnaast zoekt het bedrijf de samenwerking op met lokale ondernemers en willen zij de toeristische en recreatieve sector in de omgeving van Wanssum stimuleren. Mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.