CWS Deventer

Industrie / Kantoor

CWS in Deventer is een specialist op het gebied van werkkleding, veiligheid en hygiëne. Voor de vervanging van hun zeer verouderde verlichtingsinstallatie voor hun gehele pand hebben ze een bouwteam aangesteld, waar wij (op voorspraak van installateur Batenburg Installatietechniek uit Twello) in plaats hebben morgen nemen. Hierin hadden wij de rol van adviseur/leverancier. De belangrijkste eis van de opdrachtgever was het verhogen van het lichtniveau naar >400lux ivm de veiligheid en een prettigere werkomgeving. Vanuit ons motto ‘Eerst het licht, dan de lamp’ hebben middels verschillende Dialux berekeningen aan kunnen tonen dat dit mogelijk is door op de juiste plaatsen armaturen te plaatsen. Uiteindelijk hebben we de opdracht gegund gekregen door ons meedenkend vermogen en niet zo zeer op de prijs.
Door het brede Emilux assortiment hebben we dit project kunnen invullen met 100% Emilux armaturen. Er zit onder andere 672 meter Emilux Superior lichtlijn in met 239 Extra Wide 43W armaturen als basisverlichting. Voor tussen de machine en bordessen als aanvullend licht op de werkplekken hebben we de Pacific IP65 armaturen toegepast in alle mogelijke lengtes (600, 1200 en 1500mm).
In de kantoren zitten nu de Aberdeen LED panelen en de gangzones zijn uitgerust met Arrondi downlighters. Deze armaturen zijn allemaal plug-and-play aangeleverd met de Wieland GST bekabeling er al aan, wat een tijdsbesparing voor de installateur oplevert. Tevens zijn deze kantoorruimtes en gangzones voorzien van Theben aanwezigheidsmelder, zodat het licht niet onnodig aan blijft als de ruimte of de gang niet gebruikt wordt.