Kavo Parts Apeldoorn / Hunter Douglas plafond

Industrie / Kantoor / Zorg&Special

Om aan de groeiende vraag en bijbehorende ambities te voldoen, heeft Kavo Parts besloten om een nieuwbouw te laten bouwen aan de A50 bij Apeldoorn Noord. Kavo Parts is gespecialiseerd in allerlei soorten auto-onderdelen. Ze hebben onderdelen voor alle elektrische voertuigen, schokdempers voor alle merken en onderdelen voor alle Aziatische voertuigen.
Samen met Batenburg Installatietechniek uit Twello hebben wij het lichtplan mogen verzorgen en ook de armaturen ervoor mogen leveren. In het pand is er in het kantoorgedeelte gekozen voor een Hunter Douglas plafond. Dit is een speciaal plafond met lamellen aan draagprofielen. Normaal gesproken zijn de lamellen van hout, maar in dit geval van HeartFelt® akoestisch vilt. In dit modulaire systeemplafond kunnen alleen speciale armaturen, die ook bevestigd kunnen/moeten worden aan de draagprofielen. Voor de basisverlichting is er een speciaal armatuur ontwikkeld vergelijkbaar met de Emilux Linear, die mooi in het plafond wegvalt. Voor het accentueren van verschillende objecten hebben we stukken 3-fase rail met spots tussen de plafondlamellen geplaatst. Alles is DALI aanstuurbaar en uitgevoerd met Wieland GST.
In de rest van het pand zijn er Emilux Milaan downlighters, Arrondi downlighters en tweevoudige Quebec wandarmaturen geplaatst. Verder zijn er een aantal buitenspots geplaatst van Performance in Lighting.