Autopalace Deventer

In opdracht van Van Lente Systeemintegratie hebben wij de verlichting in de werkplaats van Autopalace Deventer geleverd. Een hele mooie uitdaging voor Van Lente, omdat de volledige verlichting in één dag moest worden vervangen.

Nadat Van Lente de opdracht heeft gegeven, hebben wij vooraf een lichtberekening in DIALUX gemaakt. Hiermee kunnen we bepalen hoeveel licht er werkelijk nodig is. Omdat Van Lente graag de vrijheid wilde om ad hoc nog extra armaturen toe te voegen is er gekozen voor de superior lichtlijn van Emilux. Op dit systeem kan op module lengte van 1480 mm een extra armatuur gepositioneerd worden, waardoor op bepaalde werkplekken extra lichtcomfort is behaald.

Omdat de werkplaats op dit moment druk bezet is, moest de volledige verlichting worden vervangen in één dag. Dankzij de flexibiliteit van alle partners is gekozen voor vervanging op zaterdag, zodat er vrij spel was voor de monteurs en hoogwerkers. Het is gelukt alles te vervangen binnen de gestelde tijd. Hierdoor konden de monteurs maandag onder het vernieuwde frisse LED licht hun werkzaamheden hervatten.

Driepak Verpakkingen

Driepak Verpakkingen BV uit IJsselmuiden is gespecialiseerd in verpakkingen en verpakkingsmaterialen voor voedingsproducten. In samenwerking met ten Brinke uit IJsselmuiden hebben wij de verlichting mogen verzorgen. In de hal is gekozen voor lichtlijnen van Trilux. De showroom is voorzien van downlighters en LED panelen van Comodore. Natuurlijk zijn er ook verschillende noodverlichtingen opgehangen.

Shell OQ

Wie over de Nieuwe Deventerweg richting Raalte rijdt kan er niet omheen: Shell OQ Value heeft een gloednieuw tankstation en kantoor gebouwd. In samenwerking met Willemsen Installatie uit Heino mochten wij de verlichting voor onze rekening nemen.

Een ontzettend leuk en uitdagend project. In tegenstelling tot de meeste projecten was er geen bestek uitgeschreven. Hierdoor hadden we weer écht contact met de opdrachtgever. Hij heeft aangegeven aan welke uitstraling, vormgeving, sfeer, kleur en functionaliteiten alles moest voldoen. Vervolgens was het aan ons om de opdracht naar wens uit te voeren. Dat is gelukt!

Wat we geleverd hebben?

Buiten
rondom het gebouw LED profiel met IP LED strip in 3000K.
rondom het gebouw in de luifel bij ingangen, zwarte LED downlighters, IP65

Shop
3fase rail Nordic
railstralers van Emilux
noodverlichting
zwarte downlighters

Horeca | keukendeel
zwarte downlighters voldoen aan de HACCP
noodverlichting

Horeca | zitgedeelte
3fase rail Nordic
railstralers van Wever & Ducré
decoratieve verlichting van Wever & Ducré
noodverlichting (zwarte body)

Wasbox en wasstraat
spatwaterdichte armaturen van Trilux
Entree, gang, kelder en vide

noodverlichting
duo spot van Wever & Ducré
3 fase rail met spots van Emilux
basis verlichting van Wever & Ducré
Verdieping

noodverlichting
Gangen, kantine, toiletten & kantoren

basis verlichting van Wever & Ducré
kantoorruimtes zijn voorzien van draadloze sturing van Casambi

Xylo Handelsonderneming

Xylo Handelsonderneming te Hardenberg richt zich op technisch advies op het gebied van diverse duurzame installaties. Denk hierbij aan palletkachels en warmtepompen. Een uitdaging voor ons om de verlichting voor de bedrijfshal zo duurzaam mogelijk te maken. Wij hebben een berekening gemaakt om zo efficiënt mogelijk te verlichten met hoge rendements lijnverlichting. Dit hebben we gerealiseerd door de middelste lichtlijn uit te voeren met een hogere licht opbrengst. Hierdoor is de gelijkmatigheid en de gemiddelde verlichtingssterkte goed ondanks het hoogte verschil van de armaturen. In de kantoren zijn armaturen aangeboden met een lage UGR waarde.

 

VEBE Floorcoverings

Bij VEBE Floorcoverings uit Genemuiden worden diverse vloerbedekkers gemaakt. Naaldvilt, vuilvang, tapijttegels en kunstgras. Goed licht voor de controle van deze vloerbedekkers is een absolute must!

Alle geproduceerde vloerbedekkers worden over de 5 meter brede schouwtafel getrokken voor nadere inspectie. Via een schuine helling komen alle stoffen in lange lengtes uit productie van bovenaf. Juist op dit hellend vlak, moet veel licht komen, minimaal 1000Lux, 6500K en een CRI > 90, om te controleren of de kleuren en structuur goed zijn. We hebben hier gebruik gemaakt van de LED armaturen van Melis met pendelsets voor de juiste hoek.

 

TCS

Thermal Comfort Systems (TCS) uit Wezep heeft haar intrek genomen in het nieuwe pand in Wezep. Een ruime bedrijfshal met kantoorruimtes. In samenwerking met Van Diepen installatie hebben wij de verlichting mogen verzorgen. Vanuit verschillende oogpunten hebben we gekozen voor LED: lichtlijnen in de bedrijfshal, noodverlichting, downlighters en LED panelen van Comodore, spatwaterdichte opbouw armaturen van RZB en buitenverlichting van W&D.

McDonald’s Tynaarlo Ter Borch

Voor de nieuwe McDonald’s Tynaarlo Ter Borch mochten wij de buitenverlichting verzorgen. Geen onbelangrijk punt als je bedenkt dat zowel ‘s ochtends als ‘s avonds veelvuldig gebruik wordt gemaakt van deze vestiging. Goede verlichting is daarom essentieel.

Willems Constructie BV

Willems Boven-Leeuwen ondersteunt haar klant met raad en daad bij haar nieuwbouwplannen en/of onderhoudsprojecten. Zij denken met met de klant mee vanaf het ontwerp tot en met de oplevering. Dat is precies wat wij ook graag doen. Toen zij bij Spectrus kwamen met de vraag of wij de verlichting in hun hal konden verzorgen was dat ook geen enkel probleem. In de oude situatie hadden zij gasontlading en wilden met het oog op duurzaamheid graag naar LED. Hiervoor hebben wij de Comodore Highbay’s geleverd.

Pouw Kampen

Spectrus heeft een bijdrage geleverd aan de volledige restyling van de Volkswagen showroom van Pouw Kampen. Conform de corporate design richtlijnen van Volkswagen hebben wij een lichtplan gemaakt voor de showroom en de receptie. In samenwerking met Ten Brinke is het lichtplan ook daadwerkelijk uitgevoerd. De gebruikte armaturen zijn van Comodore en hebben we op verzoek van de klant stekkerklaar aangeleverd.

Bij het maken van het lichtplan hebben we rekening gehouden met het juiste verlichtingsniveau en natuurlijk de duurzaamheid. Voorafgaand hebben we onze op maat gemaakte visualisatie gepresenteerd aan de klant, zodat ze een goed idee van het project kregen. Het uiteindelijke resultaat is een moderne, lichte showroom mét fraai uitgelichte auto’s.