TotaalBED Hattemerbroek

TotaalBED uit Zwolle heeft onlangs een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum laten bouwen op het bedrijvenpark H2O in Zwolle. Vanuit dit nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum worden alle 22 eigen winkels bediend. Het doel van TotaalBED is om de komende jaren door te groeien van 22 naar 32 winkels.
Voor dit mooie project hebben wij een lichtplan mogen maken voor het gehele pand. De complete installatie is verzorgd door Bakker TIB.
Voor de algemene verlichting is de Emilux Milaan downlighter en het Aberdeen armatuur met verdiepte LEDs toegepast. De aanvullende, decoratieve verlichting hebben we in samenwerking met Evelien Lulofs Interieur en Branding ingevuld, waarbij Evelien voor de sfeerimpressies heeft gezorgd en wij voor technische invulling ervan. Voor deze decoratieve aanvulling hebben we armaturen toegepast van Wever&Ducré, XAL, Nova Luce en Karizma Luce. De buitenverlichting hebben we ingevuld met Performance in Lighting en in het magazijn zorgt de Emilux Superior voor een prettig werklicht.
Alle armaturen zijn middels DALI aan te sturen en zijn uitgevoerd met Wieland bekabeling wat het installatiegemak verhoogd, aangezien alles doorkoppelbaar is.

CWS Deventer

CWS in Deventer is een specialist op het gebied van werkkleding, veiligheid en hygiëne. Voor de vervanging van hun zeer verouderde verlichtingsinstallatie voor hun gehele pand hebben ze een bouwteam aangesteld, waar wij (op voorspraak van installateur Batenburg Installatietechniek uit Twello) in plaats hebben morgen nemen. Hierin hadden wij de rol van adviseur/leverancier. De belangrijkste eis van de opdrachtgever was het verhogen van het lichtniveau naar >400lux ivm de veiligheid en een prettigere werkomgeving. Vanuit ons motto ‘Eerst het licht, dan de lamp’ hebben middels verschillende Dialux berekeningen aan kunnen tonen dat dit mogelijk is door op de juiste plaatsen armaturen te plaatsen. Uiteindelijk hebben we de opdracht gegund gekregen door ons meedenkend vermogen en niet zo zeer op de prijs.
Door het brede Emilux assortiment hebben we dit project kunnen invullen met 100% Emilux armaturen. Er zit onder andere 672 meter Emilux Superior lichtlijn in met 239 Extra Wide 43W armaturen als basisverlichting. Voor tussen de machine en bordessen als aanvullend licht op de werkplekken hebben we de Pacific IP65 armaturen toegepast in alle mogelijke lengtes (600, 1200 en 1500mm).
In de kantoren zitten nu de Aberdeen LED panelen en de gangzones zijn uitgerust met Arrondi downlighters. Deze armaturen zijn allemaal plug-and-play aangeleverd met de Wieland GST bekabeling er al aan, wat een tijdsbesparing voor de installateur oplevert. Tevens zijn deze kantoorruimtes en gangzones voorzien van Theben aanwezigheidsmelder, zodat het licht niet onnodig aan blijft als de ruimte of de gang niet gebruikt wordt.

Ten Kate Yamaha

El-Tec is specialist in electrotechniek. Zij werden door Ten Kate Yamaha uit Nieuwleusen ingeschakeld om hun gloednieuwe Pro Shop in te bedenken én in te richten. Voor het ontwerpen van een lichtplan én advies over de geschikte armaturen, namen zij contact op met ons. Dat doen wij met plezier!

Er is binnen dit project gekozen voor een 3 fase Nordic rail met Modena 3 fase spot van Emilux. Daarnaast hebben wij direct en indirecte pendel armaturen mogen leveren en voor de veiligheid natuurlijk de benodigde noodverlichting.

De opening liet nog even op zich wachten, terwijl de Pro Shop in basis al klaar was. El-Tec Hattem had alles bedacht, geleverd en geplaatst, maar het belangrijkste onderdeel was nog niet uit voorraad leverbaar…. De Yamaha motoren!

Na een lang raceseizoen, met races over de hele wereld, zijn ze weer terug in Nieuwleusen. Het Ten Kate Yamaha GYTR Pro shop team mag trots zijn op de behaalde resultaten! Met deze gebouwde en getunede motoren van Yamaha werd het wereldkampioenschap voor de rijder en wereldkampioenschap voor het team binnengehaald, met de meeste pole positions en snelste rondes. Top prestaties dus om mee terug te nemen naar het compleet vernieuwde pand in Nieuwleusen.

EUROL

Onlangs hebben we voor EUROL uit Almelo een lichtberekening en -plan mogen maken voor hun nieuwbouw productie op- en overslag.

Belangrijke locaties die meegenomen moesten worden in deze berekening waren terreinverlichting , parkeerplaatsverlichting, het laaddock en het op- en overslag(tanks)punt.

In samenwerking met Performance in Lighting en installateur De Groot uit Hengelo hebben wij de volgende armaturen geselecteerd en geleverd:

  • 9 gevel armaturen
  • 16 mast armaturen 9 meter
  • 7 parkeerplaats paaltop verlichting

Uiteindelijk werd het een totale levering inclusief masten en toebehoren, ontwerp en toetsing aan NEN12464-2 buitenwerkplekverliching. Een project waar we trots op kunnen zijn.

 

Tesla

In Wezep heeft Tesla een gloednieuwe vestiging geopend. Naast de officiële showroom is het ook een Service Center met werkplaats, waar de innovatieve mobiele service Tesla paraat staat om onderhoud op locatie uit te voeren.

Toen wij de vraag kregen van Zwanenpol Installatietechniek om een compleet en duurzaam voorstel voor een lichtplan te maken, wisten wij alleen dat er een automerk in zou komen. Er werd met geen woord gerept over het automerk, waardoor wij er blanco instonden. Vervolgens hebben wij, net als altijd, lichtberekeningen en presentaties gemaakt en deze twee in combinatie met een compleet voorstel aangeboden. In het voorstel is Turijn, Arrondi 6, 13 en 18 watt, Ocean en superior lichtlijnen 43 en 60 watt opgenomen. Daarnaast hebben we rekening gehouden met sensoren en noodverlichting. Natuurlijk hebben we alles voorzien van Wieland 3 en 5 polige plug-and-play connectoren. Wel zo handig.

Uiteindelijk gunde dhr. Zwanepol ons, nog steeds onwetend om welk merk het ging, de opdracht en mochten wij de gehele verlichting op locatie te leveren. Het bleek een enorm strakke planning te zijn, dus het was even aanpoten. Het resultaat mag er zijn. De opdrachtgever en installateur waren beiden tevreden. En wij zijn enorm trots dat onze Emilux armaturen zo prominent in het bedrijfspand van Tesla aanwezig zijn.

Autopalace Deventer

In opdracht van Van Lente Systeemintegratie hebben wij de verlichting in de werkplaats van Autopalace Deventer geleverd. Een hele mooie uitdaging voor Van Lente, omdat de volledige verlichting in één dag moest worden vervangen.

Nadat Van Lente de opdracht heeft gegeven, hebben wij vooraf een lichtberekening in DIALUX gemaakt. Hiermee kunnen we bepalen hoeveel licht er werkelijk nodig is. Omdat Van Lente graag de vrijheid wilde om ad hoc nog extra armaturen toe te voegen is er gekozen voor de superior lichtlijn van Emilux. Op dit systeem kan op module lengte van 1480 mm een extra armatuur gepositioneerd worden, waardoor op bepaalde werkplekken extra lichtcomfort is behaald.

Omdat de werkplaats op dit moment druk bezet is, moest de volledige verlichting worden vervangen in één dag. Dankzij de flexibiliteit van alle partners is gekozen voor vervanging op zaterdag, zodat er vrij spel was voor de monteurs en hoogwerkers. Het is gelukt alles te vervangen binnen de gestelde tijd. Hierdoor konden de monteurs maandag onder het vernieuwde frisse LED licht hun werkzaamheden hervatten.

Driepak Verpakkingen

Driepak Verpakkingen BV uit IJsselmuiden is gespecialiseerd in verpakkingen en verpakkingsmaterialen voor voedingsproducten. In samenwerking met ten Brinke uit IJsselmuiden hebben wij de verlichting mogen verzorgen. In de hal is gekozen voor lichtlijnen van Trilux. De showroom is voorzien van downlighters en LED panelen van Comodore. Natuurlijk zijn er ook verschillende noodverlichtingen opgehangen.

Shell OQ

Wie over de Nieuwe Deventerweg richting Raalte rijdt kan er niet omheen: Shell OQ Value heeft een gloednieuw tankstation en kantoor gebouwd. In samenwerking met Willemsen Installatie uit Heino mochten wij de verlichting voor onze rekening nemen.

Een ontzettend leuk en uitdagend project. In tegenstelling tot de meeste projecten was er geen bestek uitgeschreven. Hierdoor hadden we weer écht contact met de opdrachtgever. Hij heeft aangegeven aan welke uitstraling, vormgeving, sfeer, kleur en functionaliteiten alles moest voldoen. Vervolgens was het aan ons om de opdracht naar wens uit te voeren. Dat is gelukt!

Wat we geleverd hebben?

Buiten
rondom het gebouw LED profiel met IP LED strip in 3000K.
rondom het gebouw in de luifel bij ingangen, zwarte LED downlighters, IP65

Shop
3fase rail Nordic
railstralers van Emilux
noodverlichting
zwarte downlighters

Horeca | keukendeel
zwarte downlighters voldoen aan de HACCP
noodverlichting

Horeca | zitgedeelte
3fase rail Nordic
railstralers van Wever & Ducré
decoratieve verlichting van Wever & Ducré
noodverlichting (zwarte body)

Wasbox en wasstraat
spatwaterdichte armaturen van Trilux
Entree, gang, kelder en vide

noodverlichting
duo spot van Wever & Ducré
3 fase rail met spots van Emilux
basis verlichting van Wever & Ducré
Verdieping

noodverlichting
Gangen, kantine, toiletten & kantoren

basis verlichting van Wever & Ducré
kantoorruimtes zijn voorzien van draadloze sturing van Casambi

Xylo Handelsonderneming

Xylo Handelsonderneming te Hardenberg richt zich op technisch advies op het gebied van diverse duurzame installaties. Denk hierbij aan palletkachels en warmtepompen. Een uitdaging voor ons om de verlichting voor de bedrijfshal zo duurzaam mogelijk te maken. Wij hebben een berekening gemaakt om zo efficiënt mogelijk te verlichten met hoge rendements lijnverlichting. Dit hebben we gerealiseerd door de middelste lichtlijn uit te voeren met een hogere licht opbrengst. Hierdoor is de gelijkmatigheid en de gemiddelde verlichtingssterkte goed ondanks het hoogte verschil van de armaturen. In de kantoren zijn armaturen aangeboden met een lage UGR waarde.

 

VEBE Floorcoverings

Bij VEBE Floorcoverings uit Genemuiden worden diverse vloerbedekkers gemaakt. Naaldvilt, vuilvang, tapijttegels en kunstgras. Goed licht voor de controle van deze vloerbedekkers is een absolute must!

Alle geproduceerde vloerbedekkers worden over de 5 meter brede schouwtafel getrokken voor nadere inspectie. Via een schuine helling komen alle stoffen in lange lengtes uit productie van bovenaf. Juist op dit hellend vlak, moet veel licht komen, minimaal 1000Lux, 6500K en een CRI > 90, om te controleren of de kleuren en structuur goed zijn. We hebben hier gebruik gemaakt van de LED armaturen van Melis met pendelsets voor de juiste hoek.