Leids Universitair Medisch Centrum

In opdracht van RACA hebben wij onlangs een mooi én duurzaam project afgerond voor het Leids Universitair Medisch Centrum. Dit keer namelijk geen nieuwe armaturen, maar de vraag om de bestaande armaturen te moderniseren. Mooie uitdaging!
Aangezien de armaturen in het poortgebouw nog van goede kwaliteit waren, was het de wens van de klant om de verouderde PL-techniek te vervangen voor de nieuwste LED techniek.

Een duurzame keuze die wij toejuichen, maar die natuurlijk technisch wel mogelijk moet zijn. Om dit te kunnen beoordelen hebben wij eerst twee armaturen omgebouwd. Na een grondige check, waarbij wij uitgebreid testen op het Tc punt van de LEDmodule, de LEDdriver en het koellichaam in onze geklimatiseerde kast, kwamen we tot de conclusie dat het mogelijk is. De armaturen werden opgestuurd naar de klant om te deze te beoordelen op de esthetiek. Hierop kregen we al snel groen licht!

Na een strakke planning in overleg met RACA en het LUMC zijn wij overgegaan tot reparatie en reiniging van alle armaturen. Daarnaast is er in sommige armaturen ook een nood-unit ingebouwd.
Al met al een mooi project, waarbij duurzaamheid en techniek de boventoon voerden!

Inspiratiecentrum Inline Driebruggen

Waar we vorig jaar al een aantal keer op de sociale media kleine tipjes van de sluier hebben opgelicht over het nieuwe inspiratiecentrum van Inline in Driebruggen, laten we nu eindelijk met trots het eindresultaat zien. In dit nieuwe centrum laat Inline vele verschillende mogelijkheden qua inrichting voor kapsalons zien. Al deze kleine verschillende salons hebben allemaal hun eigen verlichting van Emilux gekregen, waardoor de klant ook dat verschil kunnen zien en uitkiezen. Sander de Vries (lichtadviseur Spectrus) en Michel Kiela (directeur Inline) hebben samen de verschillende lichtpakketten uitgezocht en samengesteld. Al met al een mooie samenwerking met een prachtig resultaat.

Kavo Parts Apeldoorn / Hunter Douglas plafond

Om aan de groeiende vraag en bijbehorende ambities te voldoen, heeft Kavo Parts besloten om een nieuwbouw te laten bouwen aan de A50 bij Apeldoorn Noord. Kavo Parts is gespecialiseerd in allerlei soorten auto-onderdelen. Ze hebben onderdelen voor alle elektrische voertuigen, schokdempers voor alle merken en onderdelen voor alle Aziatische voertuigen.
Samen met Batenburg Installatietechniek uit Twello hebben wij het lichtplan mogen verzorgen en ook de armaturen ervoor mogen leveren. In het pand is er in het kantoorgedeelte gekozen voor een Hunter Douglas plafond. Dit is een speciaal plafond met lamellen aan draagprofielen. Normaal gesproken zijn de lamellen van hout, maar in dit geval van HeartFelt® akoestisch vilt. In dit modulaire systeemplafond kunnen alleen speciale armaturen, die ook bevestigd kunnen/moeten worden aan de draagprofielen. Voor de basisverlichting is er een speciaal armatuur ontwikkeld vergelijkbaar met de Emilux Linear, die mooi in het plafond wegvalt. Voor het accentueren van verschillende objecten hebben we stukken 3-fase rail met spots tussen de plafondlamellen geplaatst. Alles is DALI aanstuurbaar en uitgevoerd met Wieland GST.
In de rest van het pand zijn er Emilux Milaan downlighters, Arrondi downlighters en tweevoudige Quebec wandarmaturen geplaatst. Verder zijn er een aantal buitenspots geplaatst van Performance in Lighting.

Bergman Clinics Naarden

Bergman Clinics is een begrip als het gaat om kwalitatief hoogwaardige cosmetische ingrepen. Niet zo gek dus ook, dat zij hun recent geopereerde cliënten weer veilig naar de auto willen begeleiden. Dat was dan ook direct de opdracht die wij van Activ Vastgoed meekregen: het verhogen van de (loop) veiligheid, het verbeteren van het comfort en dit alles moest kwalitatief hoogwaardig zijn. Passend bij de omgeving.

Zo gezegd, zo gedaan. Wij hebben gekozen voor de Opbouw buitenspot Smile van Wever&Ducré om de trap te verlichten, de Underscore In/Out van iGuzzini om de hellingbaan uit te lichten en voor meerdere Zigzag Masten in de kleur Urban Grey van LEDsC4 om het parkeerterrein te verlichten. Niet alleen geeft deze buitenverlichting een beter gevoel van veiligheid, het pand krijg op deze manier ook een nog mooiere presentatie.

Kracht Ergotherapie

Van Kracht ergotherapie kregen we vrij spel voor het maken van een lichtplan. De enige wens die zij hadden was een huiselijke, maar toch industriële uitstraling. Een ruimte waar hun cliënten zich prettig zouden vinden. Daarnaast was het natuurlijk van belang dat zij goede verlichting op de werkbank hadden. Naast de behandelkamers hebben we de verlichting boven en rondom de receptie en in de spreekruimte verzorgd.

Er is bij dit project gebruik gemaakt van 3 fase track, een basis armatuur met 2000Lumen 930 met 120° refl. en een basis armatuur 1 meter 1800 lumen.

Stichting Philadelphia Zorg

Bij stichting Philadelphia Zorg ondersteunen ze mensen met een beperking om prettig te kunnen leven. Een mooie gedachte. Dat het ondersteunend personeel dan ook in staat moet zijn om hun werk zo goed en efficiënt mogelijk uit te voeren moge duidelijk zijn. Goede verlichting is een van de zaken die in orde moet zijn en Spectrus heeft samen met Aalberts hierin voorzien.

Op basis van het bestek hebben wij een lichtplan opgesteld met onze eigen merken. Na akkoord hebben wij zowel de binnen- als buitenverlichting mogen leveren. Wanneer je in het gebouw bent, zie je veel Commodore terug. Daarnaast natuurlijk goede algemene verlichting, werkverlichting, noodverlichting en buitenverlichting.

Binnen dit project hebben we waar mogelijk met dimbare LED gewerkt en alles is zoveel mogelijk plug-en-play aangeleverd. Dat scheelde op het project zelf weer veel werk. Benieuwd naar het eindresultaat?