Magazijn bijna klaar

Afgelopen maand konden we al melden dat er een dubbele entresolvloer en extra palletstellingen werden geplaatst. In de tussentijd hebben we hard doorgewerkt.

Casambi
In de lage stellingen zijn lichtlijnen gemonteerd met een slimme Casambi lichtsturing. Hierdoor wordt het licht in elk gangpad bestuurd door een bewegingssensor met een bereik van 25 meter. De dimstanden en tijden zijn allen eenvoudig via de Casambi app te programmeren wat de installatie vereenvoudigt.

Automatisch aan en uit
Hoe het werkt? Bij het betreden van het gangpad gaat de verlichting van 10% sterkte naar 100%. Verlaat iemand het gangpad? Dan dimt het licht automatisch weer naar 10%. Na een korte periode schakelt de verlichting helemaal uit. Slimme en duurzame verlichting dus, want het opgenomen elektrische vermogen wordt ook met 90% gereduceerd bij 10% dim.

Verschillende lenstypen
We hebben de lichtlijnen uitgevoerd met diverse lenstypen. Zo wordt er in de lage gangpaden gebruik gemaakt van dubbel asymmetrisch, waardoor vanaf boven tot onder de hele stelling goed verlicht is.
Tussen de hoge palletstellingen wordt hetzelfde armatuur toegepast, maar dan met een Extra Wide lens. Deze lens is in staat om zowel het licht bovenin de stellingen als onder en midden op het gangpad goed te verlichten. Deze lenzen hebben een lage verblindingsfactor (UGR), waardoor het licht niet hinderlijk is voor de heftruck bestuurder. Natuurlijk worden de hoge gangpaden ook uitgevoerd met sensoren met die een bereik hebben tot 14 meter hoogte. Hierdoor wordt overal de maximale energie-efficiëntie behaald.

Goed lichtplan
Al met al hebben we het magazijn volledig ingericht met slimme en duurzame armaturen en techniek. We kunnen bijna spreken van een showroom en laten het dan ook graag zien, wanneer je een keer in de buurt bent. Zodat installateurs en opdrachtgevers zelf kunnen ervaren hoe het lichtplan in elkaar steekt en hoe fijn de aansturing door Casambi werkt.

 

You may also like