Madrid

Wij krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om op kantoor een prettiger werklicht te verkrijgen. Dat is zeker mogelijk. In praktijk zien we dat nog veel mensen kiezen voor een standaard LED paneel. Zonde, want er zijn technisch gezien veel betere armaturen te verkrijgen.

Neem bijvoorbeeld Madrid (het middelste armatuur op de afbeelding hierboven). Dit armatuur is een van de laatste noviteiten als het gaat om LED panelen. Het heeft verdiepte LEDs en een reflector, waardoor het geen opalen afscherming nodig heeft. Het gevolg? Rechtstreekse licht uittreding (waar je niet inkijkt), een betere Lumen/Watt verhouding en geen grote lichtvlakken meer aan het plafond. Tel daarbij op dat het met UGR>16 uitermate beeldschermvriendelijk is en de mogelijkheid bestaat om te koppelen met 1-10v en DALI dimbare driver en een nood unit.

Kortom lichttechnisch en in dagelijks gebruik een stuk aangenamer. En verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zowel 3000 als 4000K. Kijken we naar de prijs, dan betaal je voor dit armatuur iets meer. Dat wordt echter terugverdiend doordat het armatuur een betere efficiëntie heeft en bovendien voor de Energie Investerings Aftrek (EIA) 2020 in aanmerking komt.

 

You may also like