Bezoekerscentrum A. Vogel tuinen, ’t Harde

In samenwerking met HulstFlier Installateurs hebben we de verlichting mogen leveren voor het nieuwe bezoekerscentrum van A. Vogel tuinen op de Veluwe in ’t Harde. Onze lichtadviseur Arnaud Boelema heeft het project vanuit Spectrus van begin tot eind begeleid.

Arnaud: “Geerhard van Houwelingen van HulstFlier Installateurs belde me met de vraag of ik een verlichtingsvoorstel wilde maken voor binnen en buiten, voor het nieuw te bouwen bezoekerscentrum A. Vogel. Aan de hand van een mooie presentatie kreeg ik een beeld van het duurzame pand. Door de vele hoge ruimtes en de toepassing van veel hout, kwam ik al snel uit op opbouw en pendel verlichting. De ruimtes hebben diverse functies, dus er dient niet alleen voldoende licht te zijn, maar vooral ook flexibel aan te passen hoeveelheid licht en makkelijk te bedienen. Na een bezoek van de medewerkers van het bezoekerscentrum aan onze showroom in Deventer is de keuze gevallen op Casambi.”

Een overzicht van alle toegepaste verlichting:

 • Casambi componenten, railsensoren, tijdschakelaar, converter van KNX naar Casambi, 3 fase Casambi adapter
 • Nordic 3 fase rail wit met pendelsets
 • Emilux Bologna spot met 3 fase Casambi adapter
 • Emilux Modena 3 fase spot
 • Milaan opbouw downlighter
 • Orbis met sensor en nood
 • Opali inbouwdownlighter
 • Houten buitenverlichting

Oskam Bergambacht

Ben jij weleens bij Oskam in Bergambacht geweest? Wij wel! In samenwerking met Walter en Martijn Fransen én Harmeling Interieurs mochten wij een lichtplan voor deze retailer maken. Een hele mooie uitdaging, want de schoenenwinkel heeft een totale oppervlakte van maar liefst 2000 m²!

De noodzaak voor een goed lichtplan kwam voort uit een rigoureuze verbouwing, waarbij bestaande en nieuwbouw moesten worden verbonden tot één geheel. Er is een apart lichtplan gemaakt voor de damesafdeling, de heren-, outdoor en sportafdeling én de kinderafdeling. De eerste heeft een lichte, frisse vormgeving, waar een witte 3-fase rail met spots niet mocht ontbreken. De heren-, outdoor-, en sportafdeling heeft een stoer karakter, waar een zwarte rail met spots perfect in paste. De kinderafdeling is gevestigd in het bestaande deel en heeft een inbouwplafond. Om die reden hebben we daar gekozen voor inbouwverlichting.

Alle gebruikte railspots en inbouwarmaturen zijn van Emilux (o.a. Modena Bologna, Lineair, Strix en Arrondi).

Winkelcentrum De Hoge Wal – Rijssen

Wie wil winkelen in een sfeervolle omgeving zou eens een bezoek aan De Hoge Wal in Rijssen moeten brengen. Dit winkelcentrum is onlangs compleet vernieuwd en voldoet hiermee aan alle eisen van deze tijd. Zo is er gewerkt met FSC goedgekeurd hout om het enerzijds duurzaam te maken, maar anderzijds te zorgen voor karakter en meer sfeer.

In opdracht van Jansen Groep (eigenaar winkelcentrum),Akor (Bouwrealisatie) en Dijkink Elektra (installateur) werden wij aangetrokken voor het vraagstuk verlichting. Ook hierbij speelde duuzaamheid een belangrijke rol. Wij hebben een lichtplan gemaakt met berekening en 3D impressie. Er zijn de nodige Milaan downlighters van Emilux toegepast, allemaal DALI dimbaar en voorzien van voorgemonteerde Wieland GST en BST-connectoren om zo een gemakkelijke montage te realiseren. Als eyecatcher in de centrale hal hebben we ervoor gekozen om drie cirkelarmaturen met een diameter van drie meter van Prolicht op te hangen. Het winkelcentrum is door de aankleding al een beleving an sich!

Hair Plaza

Een statig pand, vraagt om verlichting die alle pluspunten weet te belichten. Onlangs verhuisde Huub Eysink zijn ‘Hair Plaza’ naar de nieuwe locatie aan de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle. “Het pand ligt op een prachtige locatie en is een stuk groter dan waar we zaten. Dat betekent ruimte voor een grotere salon met winkelgedeelte én ruimte voor een ‘academy’.”

Huub reist de hele wereld over om kappersshows te geven. Daarnaast is hij ook in eigen land veel onderweg voor het geven van trainingen. “Dat blijft bijzonder en daar genieten we enorm van. Maar het is ook fijn dat er straks een eigen plek is om kennis over te dragen en te delen. Een plek waar alle ruimte is voor creativiteit, want het historische pand met haar hoge ramen en prachtige elementen ademt inspiratie!”

Inderdaad: een prachtige locatie en dito stijl. Een overduidelijk geval van renaissance meets spectrus, want het ‘wauw effect’ is ruimschoots aanwezig. Aan ons de uitdaging om te zorgen voor goed werklicht, maar wél met een chique uitstraling. En ook niet onbelangrijk: de klanten moeten er ook goed in uitkomen. Dat is gelukt!

FRISØR

Maaike en Brenda zijn in 2021 hun eigen haar salon gestart. Hun missie? Niet alleen de klanten, maar ook de wereld een stukje mooier maken. Dit streven zij na, door te werken met alleen de beste producten én natuurlijk in een fraaie, duurzame omgeving.

Toen zij het karakteristieke pand in hartje Bussum vonden, konden ze hun geluk niet op. Een prachtige lichtinval, glas-in-loodramen én een weidse blik. Inline Driebruggen nam samen met de dames alle wensen door en transformeerde het pand tot een moderne, frisse salon met warme elementen. Zij benaderden ons voor het maken van een lichtplan en het leveren van de armaturen.

Wat we geleverd hebben?

 • 3 fase spanningsrail
 • Armatuur Emilux Modena om alles mooi uit te lichten
 • Armatuur Emilux Lineair B opaal.
  Dit breed stralend armatuur voorkomt schaduw werking bij het knippen en verven. Daarnaast heeft het armatuur een hoog licht comfort.

 

Bouwmarkt van Olst

In opdracht van Aalberts installatietechniek uit Oene mochten wij een volledig nieuw lichtplan verzorgen voor Bouwmarkt van Olst in Heerde. Deze HUBO-bouwmarkt zou volledig verbouwd worden en daar past natuurlijk ook eigentijdse en duurzame verlichting bij. Hun wensen waren duidelijk: ze wilden een hoog lichtniveau, maar toch een fris en huiselijk gevoel. Daar hebben we rekening mee gehouden!

Gebruikte materialen
In ons lichtplan hebben we enkel gebruik gemaakt van Emilux armaturen. In het hoge deel van de bouwmarkt is gebruik gemaakt van Highbay (4000K) en de Superior Lichtlijn (4000K). Door het gehele pand is gebruik gemaakt van de 3 fase rail.

Op het interieurplein hebben we Bologna (3000K) ingezet en op het deurenplein is gebruik gemaakt van Modena (3000K). Tot slot is er op de masten van het buiten terrein gekozen voor Verona en hebben we het pand voorzien van de juiste Nood en vluchtweg verlichting.

Brys fietsen

De coronapandemie in combinatie met het prachtige voorjaar en zomer zorgde ervoor dat veel mensen er lekker met de fiets op uit trokken. Veel fietsenzaken hebben daarom een enorm goed jaar gedraaid. Toen in december de retail de deuren gesloten moest houden, maakte een aantal fietsenzaken van de nood een deugd. Zo ook Brys Fietsen in Puurs (BE).

De winkel was toe aan een flinke upgrade en heeft voor wat betreft de verlichting onze hulp ingeroepen. Wij hebben een mooi lichtplan gemaakt, waar zij enthousiast van werden. Vervolgens hebben wij ook alle verlichting geleverd. Er is een 3-fase rail in de winkel geplaatst, zodat armaturen op elke willekeurige plek geplaatst kunnen worden. Daarnaast hebben we richtspots geplaatst voor product uitlichting en lineair armaturen als basisverlichting.

De richtspot is de hagelnieuwe Modena van Emilux, Ra 90. Dit armatuur zorgt er gegarandeerd voor dat de klant kleur goed kan onderscheiden. De basisverlichting op de rail is de Lineair Opaal van Emilux. De inbouwspots zijn de Strix (ook Ra90) in het zwart uitgevoerd en ook weer van Emilux. Handig aan deze armaturen is dat ze draai- en kantelbaar zijn, waardoor ze altijd hun licht op het juiste product laten schijnen. Tot slot hebben zijn er nog een paar hanglampen opgehangen. De verlichting vormt samen met nieuwe interieurelementen en wat verf een totaal opgefriste winkel.

Klaar voor een nieuw seizoen!

Fakkert Diervoeders

Fakkert Diervoeders is een familiebedrijf dat al sinds 1862 bestaat. Sinds 2003 is de fabriek en winkel gevestigd in Laag Zuthem. Gezien de veranderende omstandigheden, uitbreiding en veiligheid werd besloten een gloednieuwe fabriek te bouwen op dezelfde locatie. Samen met Koller installatiebedrijf uit Hattem hebben wij hun geadviseerd over de verschillende soorten verlichting en vervolgens hebben wij de gekozen armaturen mogen leveren.

Wat is er geleverd?
In de winkel en kantoorruimtes is gebruik gemaakt van inleg Emilux 600×600 in 4000K. Vluchtwegen zijn voorzien van vluchtweg verlichting en ook aan de noodverlichting is gedacht. Rondom het pand en in de opslag is gebruik gemaakt van spatwaterdichte opbouwarmaturen (zwart en grijs). Deze armaturen zijn voorzien van schemer, bewegingsschakelaar en nood. Op de plek waar de silo’s zitten, is rondom de Civic Tuba (up/down) geïnstalleerd.

Ruchti

Ruchti. Al sinds 1885 een begrip in Zuidlaren. Zeg je Ruchti, dan zeg je schoenen. Of sportshop. Dat kan ook. Het bedrijf heeft namelijk twee ingangen, maar achterin komen beide winkels samen. De laatste verbouwing dateerde uit 2002, dus vond eigenaar Rob Ruchti het hoog tijd voor een nieuwe verbouwing. Spectrus mocht hiervoor het lichtplan en de levering van de armaturen verzorgen.

In samenwerking met Renze de Graaf, architect bij NomNom, maakten wij een lichtplan. Enerzijds moest de algemene verlichting in orde zijn, anderzijds moesten de producten het beste tot hun recht komen. Uiteraard! Daarom hebben wij gekozen voor LED Downlighters als basisverlichting en een flink aantal railspots op 3 fase rail (21w 3000Lm 3000K 930) om de schoenen uit te lichten.

Het resultaat? Een superstrakke, frisse en mooi uitgelichte winkel en een tevreden eigenaar. Afgaande op de woorden van Rob Ruchti hebben we door persoonlijke aandacht de service en creativiteit geboden waar hij op gehoopt had. Bedankt voor het vertrouwen Rob!

Krale

In samenwerking met installatiebedrijf Kooiker uit Staphorst hebben wij de verlichting mogen verzorgen Krale. Dit is een compleet nieuwe Schietsport winkel in Staphorst. In het interieur is veel zwart gebruikt, wat er heel fraai uitziet en de winkel een chique uitstraling geeft. Het gebouw heeft meerdere functies: in de kelder bevindt zich een schietkelder, op de begane grond de winkel met een gezellig zitje en open haard en de eerste verdieping die een stoere uitstraling heeft door de geplaatste Jeep. Er zijn sowieso maar weinig van dit soort winkels in Nederland, maar de afwerking van deze zaak is ongekend. Ze richten zich dan ook veelal op buitenlandse bezoekers.

Zoals gezegd hebben wij de verlichting mogen verzorgen. Hierbij is gekozen voor LED railstralers van Comodore. Deze zijn bevestigd op Nordic 3 fase rail, waar eveneens de noodverlichting op is geplaatst. Voor de decoratieve verlichting is er gekozen voor verlichting van Steinhauer met filament lichtbronnen.