Voortman Engineering te Rijssen

Tegenover Voortman Steel Group is een nieuw kantoor met hal en parkeergarage gebouwd, ofwel het Engineering Center voor Voortman Steel Machinery. In het Engineering Center zit een R&D-hal, kantoren, een multifunctioneel bedrijfsrestaurant en een vergadercentrum. Het pand hiernaast is van Voortman Experience, ook met de verlichting van Spectrus. Werkelijk een heel mooi project welke wij onlangs realiseerden. Van Lossen Groep uit Rijssen heeft de opdracht voor de installatie verworven. Wij hebben vervolgens samen met Dijkink Elektra (onderdeel Van Losser Groep) het lichtplan opgesteld en de armaturen geleverd.
Het pand zelf is een ontwerp van Reitsema & Partners architecten. De kantoren (ca 5.500m2) zijn ruim, transparant en open, met als resultaat een dynamische omgeving gericht op samenwerking. De naastgelegen R&D-hal (ca 2000m2) is voorzien van twee bovenloopkranen. Tussen het nieuwe Engineering Center en het bestaande Experience Center is de nieuwe drielaagse parkeergarage gebouwd.
Behalve een indrukwekkend gebouw is dit een mooi gerealiseerd project geworden. Met de Voortman Campus zijn de mensen goed in staat om te werken, ontspannen en samen te komen.
Geleverd: Emilux Milaan op- en inbouw, Madrid, Bologna, Valencia. Alles DALI gestuurd en Wieland voorgemonteerd.
Diverse verschillende hanglampen en buitenarmaturen, zoals Emilux Visby, Almelo, masten met paaltoparmatuur Anne (Sustainder), Grondspots Light Up (iGuzzini).

TotaalBED Hattemerbroek

TotaalBED uit Zwolle heeft onlangs een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum laten bouwen op het bedrijvenpark H2O in Zwolle. Vanuit dit nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum worden alle 22 eigen winkels bediend. Het doel van TotaalBED is om de komende jaren door te groeien van 22 naar 32 winkels.
Voor dit mooie project hebben wij een lichtplan mogen maken voor het gehele pand. De complete installatie is verzorgd door Bakker TIB.
Voor de algemene verlichting is de Emilux Milaan downlighter en het Aberdeen armatuur met verdiepte LEDs toegepast. De aanvullende, decoratieve verlichting hebben we in samenwerking met Evelien Lulofs Interieur en Branding ingevuld, waarbij Evelien voor de sfeerimpressies heeft gezorgd en wij voor technische invulling ervan. Voor deze decoratieve aanvulling hebben we armaturen toegepast van Wever&Ducré, XAL, Nova Luce en Karizma Luce. De buitenverlichting hebben we ingevuld met Performance in Lighting en in het magazijn zorgt de Emilux Superior voor een prettig werklicht.
Alle armaturen zijn middels DALI aan te sturen en zijn uitgevoerd met Wieland bekabeling wat het installatiegemak verhoogd, aangezien alles doorkoppelbaar is.

Lichtstudio Spectrus

De verbouwing van onze lichtstudio is afgerond en we zijn er maar wat trots op! We hebben geprobeerd verschillende hoekjes te creëren. Particuliere verlichting, retailverlichting, buitenverlichting, alles komt nu terug in onze lichtstudio. Uiteraard mag een hoek specifiek voor Emilux niet ontbreken. Zoals op de foto’s te zien is, hebben we niet de hele lichtstudio volgehangen met verlichting, maar we hebben wel van de meeste merken één of meerdere armaturen opgenomen. Merken zoals One Light, Ideal Lux, Wever&Ducré, Delta Light, Modular, Knikerboker, Flos, Kreon, Tonone, Good&Mojo, Lombardo zijn vertegenwoordigd in onze lichtstudio.
Alles wordt gestuurd via Casambi, zodat we makkelijk en snel tussen de verschillende groepen kunnen schakelen.

Riesewijk Exclusives te Deventer

Riesewijk is een familiebedrijf dat al 4 generaties bestaat. Door de jaren heen kon je bij Riesewijk ook sportkleding en tweedehands schaatsen kopen. Die schaatsen zijn er niet meer, maar de nieuwste trends vind je er nog steeds. E-bikes, mountainbikes en een speciale afdeling voor wielrenners. En natuurlijk ook de Stromer speed-pedelecs.
Wij van Riesewijk Exclusives zijn een jonge tak van het familiebedrijf. Toen in 2015 de speed-pedelec in Nederland werd toegestaan, zijn we direct in die markt gestapt. In datzelfde jaar kregen we het dealerschap voor Stromer. We hebben onze expertise vanaf 0 opgebouwd bij Polletje fietsen aan de Stationsstraat in Twello.
In 2018 is de Stromer-afdeling verhuisd naar Riesewijk aan de Essenstraat in Deventer. Na die verhuizing zijn we echt gaan groeien. In 2023 hebben we de stap gezet naar een nieuwe winkel aan de Hunneperweg 3 in Deventer. We hebben ons gespecialiseerd in 2 merken bakfietsen, 1 merk gewone e-bikes en 1 merk speed-pedelecs, allemaal elektrisch.
Voor dit nieuwe pand aan de Hunneperweg heeft Spectrus de verlichting mogen leveren. Aangezien wij al jaren de verlichting verzorgen voor Riesewijk was de keuze voor hen snel gemaakt om weer met ons in zee te gaan. In het lage gedeelte van de showroom hebben we gekozen voor 3-fase rail met de Modena railspot om de verschillende fietsen en stellingen aan te lichten. Voor de basisverlichting is de Linear Reflector geplaatst. In het hoge gedeelte van de showroom is de Messina High Bay geplaatst. In de werkplaats is de Pacific IP65 gemonteerd voor voldoende en egaal werklicht.
Al met al een erg mooi project geworden en dat blijkt ook! Riesewijk Exclusives is namelijk genomineerd voor de prestigieuze prijs ‘Tweewielerwinkel van het Jaar’.

Bezoekerscentrum A. Vogel tuinen, ’t Harde

In samenwerking met HulstFlier Installateurs hebben we de verlichting mogen leveren voor het nieuwe bezoekerscentrum van A. Vogel tuinen op de Veluwe in ’t Harde. Onze lichtadviseur Arnaud Boelema heeft het project vanuit Spectrus van begin tot eind begeleid.

Arnaud: “Geerhard van Houwelingen van HulstFlier Installateurs belde me met de vraag of ik een verlichtingsvoorstel wilde maken voor binnen en buiten, voor het nieuw te bouwen bezoekerscentrum A. Vogel. Aan de hand van een mooie presentatie kreeg ik een beeld van het duurzame pand. Door de vele hoge ruimtes en de toepassing van veel hout, kwam ik al snel uit op opbouw en pendel verlichting. De ruimtes hebben diverse functies, dus er dient niet alleen voldoende licht te zijn, maar vooral ook flexibel aan te passen hoeveelheid licht en makkelijk te bedienen. Na een bezoek van de medewerkers van het bezoekerscentrum aan onze showroom in Deventer is de keuze gevallen op Casambi.”

Een overzicht van alle toegepaste verlichting:

 • Casambi componenten, railsensoren, tijdschakelaar, converter van KNX naar Casambi, 3 fase Casambi adapter
 • Nordic 3 fase rail wit met pendelsets
 • Emilux Bologna spot met 3 fase Casambi adapter
 • Emilux Modena 3 fase spot
 • Milaan opbouw downlighter
 • Orbis met sensor en nood
 • Opali inbouwdownlighter
 • Houten buitenverlichting

Oskam Bergambacht

Ben jij weleens bij Oskam in Bergambacht geweest? Wij wel! In samenwerking met Walter en Martijn Fransen én Harmeling Interieurs mochten wij een lichtplan voor deze retailer maken. Een hele mooie uitdaging, want de schoenenwinkel heeft een totale oppervlakte van maar liefst 2000 m²!

De noodzaak voor een goed lichtplan kwam voort uit een rigoureuze verbouwing, waarbij bestaande en nieuwbouw moesten worden verbonden tot één geheel. Er is een apart lichtplan gemaakt voor de damesafdeling, de heren-, outdoor en sportafdeling én de kinderafdeling. De eerste heeft een lichte, frisse vormgeving, waar een witte 3-fase rail met spots niet mocht ontbreken. De heren-, outdoor-, en sportafdeling heeft een stoer karakter, waar een zwarte rail met spots perfect in paste. De kinderafdeling is gevestigd in het bestaande deel en heeft een inbouwplafond. Om die reden hebben we daar gekozen voor inbouwverlichting.

Alle gebruikte railspots en inbouwarmaturen zijn van Emilux (o.a. Modena Bologna, Lineair, Strix en Arrondi).

Winkelcentrum De Hoge Wal – Rijssen

Wie wil winkelen in een sfeervolle omgeving zou eens een bezoek aan De Hoge Wal in Rijssen moeten brengen. Dit winkelcentrum is onlangs compleet vernieuwd en voldoet hiermee aan alle eisen van deze tijd. Zo is er gewerkt met FSC goedgekeurd hout om het enerzijds duurzaam te maken, maar anderzijds te zorgen voor karakter en meer sfeer.

In opdracht van Jansen Groep (eigenaar winkelcentrum),Akor (Bouwrealisatie) en Dijkink Elektra (installateur) werden wij aangetrokken voor het vraagstuk verlichting. Ook hierbij speelde duuzaamheid een belangrijke rol. Wij hebben een lichtplan gemaakt met berekening en 3D impressie. Er zijn de nodige Milaan downlighters van Emilux toegepast, allemaal DALI dimbaar en voorzien van voorgemonteerde Wieland GST en BST-connectoren om zo een gemakkelijke montage te realiseren. Als eyecatcher in de centrale hal hebben we ervoor gekozen om drie cirkelarmaturen met een diameter van drie meter van Prolicht op te hangen. Het winkelcentrum is door de aankleding al een beleving an sich!

Hair Plaza

Een statig pand, vraagt om verlichting die alle pluspunten weet te belichten. Onlangs verhuisde Huub Eysink zijn ‘Hair Plaza’ naar de nieuwe locatie aan de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle. “Het pand ligt op een prachtige locatie en is een stuk groter dan waar we zaten. Dat betekent ruimte voor een grotere salon met winkelgedeelte én ruimte voor een ‘academy’.”

Huub reist de hele wereld over om kappersshows te geven. Daarnaast is hij ook in eigen land veel onderweg voor het geven van trainingen. “Dat blijft bijzonder en daar genieten we enorm van. Maar het is ook fijn dat er straks een eigen plek is om kennis over te dragen en te delen. Een plek waar alle ruimte is voor creativiteit, want het historische pand met haar hoge ramen en prachtige elementen ademt inspiratie!”

Inderdaad: een prachtige locatie en dito stijl. Een overduidelijk geval van renaissance meets spectrus, want het ‘wauw effect’ is ruimschoots aanwezig. Aan ons de uitdaging om te zorgen voor goed werklicht, maar wél met een chique uitstraling. En ook niet onbelangrijk: de klanten moeten er ook goed in uitkomen. Dat is gelukt!

FRISØR

Maaike en Brenda zijn in 2021 hun eigen haar salon gestart. Hun missie? Niet alleen de klanten, maar ook de wereld een stukje mooier maken. Dit streven zij na, door te werken met alleen de beste producten én natuurlijk in een fraaie, duurzame omgeving.

Toen zij het karakteristieke pand in hartje Bussum vonden, konden ze hun geluk niet op. Een prachtige lichtinval, glas-in-loodramen én een weidse blik. Inline Driebruggen nam samen met de dames alle wensen door en transformeerde het pand tot een moderne, frisse salon met warme elementen. Zij benaderden ons voor het maken van een lichtplan en het leveren van de armaturen.

Wat we geleverd hebben?

 • 3 fase spanningsrail
 • Armatuur Emilux Modena om alles mooi uit te lichten
 • Armatuur Emilux Lineair B opaal.
  Dit breed stralend armatuur voorkomt schaduw werking bij het knippen en verven. Daarnaast heeft het armatuur een hoog licht comfort.

 

Ten Kate Yamaha

El-Tec is specialist in electrotechniek. Zij werden door Ten Kate Yamaha uit Nieuwleusen ingeschakeld om hun gloednieuwe Pro Shop in te bedenken én in te richten. Voor het ontwerpen van een lichtplan én advies over de geschikte armaturen, namen zij contact op met ons. Dat doen wij met plezier!

Er is binnen dit project gekozen voor een 3 fase Nordic rail met Modena 3 fase spot van Emilux. Daarnaast hebben wij direct en indirecte pendel armaturen mogen leveren en voor de veiligheid natuurlijk de benodigde noodverlichting.

De opening liet nog even op zich wachten, terwijl de Pro Shop in basis al klaar was. El-Tec Hattem had alles bedacht, geleverd en geplaatst, maar het belangrijkste onderdeel was nog niet uit voorraad leverbaar…. De Yamaha motoren!

Na een lang raceseizoen, met races over de hele wereld, zijn ze weer terug in Nieuwleusen. Het Ten Kate Yamaha GYTR Pro shop team mag trots zijn op de behaalde resultaten! Met deze gebouwde en getunede motoren van Yamaha werd het wereldkampioenschap voor de rijder en wereldkampioenschap voor het team binnengehaald, met de meeste pole positions en snelste rondes. Top prestaties dus om mee terug te nemen naar het compleet vernieuwde pand in Nieuwleusen.