Bouwmarkt van Olst

In opdracht van Aalberts installatietechniek uit Oene mochten wij een volledig nieuw lichtplan verzorgen voor Bouwmarkt van Olst in Heerde. Deze HUBO-bouwmarkt zou volledig verbouwd worden en daar past natuurlijk ook eigentijdse en duurzame verlichting bij. Hun wensen waren duidelijk: ze wilden een hoog lichtniveau, maar toch een fris en huiselijk gevoel. Daar hebben we rekening mee gehouden!

Gebruikte materialen
In ons lichtplan hebben we enkel gebruik gemaakt van Emilux armaturen. In het hoge deel van de bouwmarkt is gebruik gemaakt van Highbay (4000K) en de Superior Lichtlijn (4000K). Door het gehele pand is gebruik gemaakt van de 3 fase rail.

Op het interieurplein hebben we Bologna (3000K) ingezet en op het deurenplein is gebruik gemaakt van Modena (3000K). Tot slot is er op de masten van het buiten terrein gekozen voor Verona en hebben we het pand voorzien van de juiste Nood en vluchtweg verlichting.

Brys fietsen

De coronapandemie in combinatie met het prachtige voorjaar en zomer zorgde ervoor dat veel mensen er lekker met de fiets op uit trokken. Veel fietsenzaken hebben daarom een enorm goed jaar gedraaid. Toen in december de retail de deuren gesloten moest houden, maakte een aantal fietsenzaken van de nood een deugd. Zo ook Brys Fietsen in Puurs (BE).

De winkel was toe aan een flinke upgrade en heeft voor wat betreft de verlichting onze hulp ingeroepen. Wij hebben een mooi lichtplan gemaakt, waar zij enthousiast van werden. Vervolgens hebben wij ook alle verlichting geleverd. Er is een 3-fase rail in de winkel geplaatst, zodat armaturen op elke willekeurige plek geplaatst kunnen worden. Daarnaast hebben we richtspots geplaatst voor product uitlichting en lineair armaturen als basisverlichting.

De richtspot is de hagelnieuwe Modena van Emilux, Ra 90. Dit armatuur zorgt er gegarandeerd voor dat de klant kleur goed kan onderscheiden. De basisverlichting op de rail is de Lineair Opaal van Emilux. De inbouwspots zijn de Strix (ook Ra90) in het zwart uitgevoerd en ook weer van Emilux. Handig aan deze armaturen is dat ze draai- en kantelbaar zijn, waardoor ze altijd hun licht op het juiste product laten schijnen. Tot slot hebben zijn er nog een paar hanglampen opgehangen. De verlichting vormt samen met nieuwe interieurelementen en wat verf een totaal opgefriste winkel.

Klaar voor een nieuw seizoen!

Fakkert Diervoeders

Fakkert Diervoeders is een familiebedrijf dat al sinds 1862 bestaat. Sinds 2003 is de fabriek en winkel gevestigd in Laag Zuthem. Gezien de veranderende omstandigheden, uitbreiding en veiligheid werd besloten een gloednieuwe fabriek te bouwen op dezelfde locatie. Samen met Koller installatiebedrijf uit Hattem hebben wij hun geadviseerd over de verschillende soorten verlichting en vervolgens hebben wij de gekozen armaturen mogen leveren.

Wat is er geleverd?
In de winkel en kantoorruimtes is gebruik gemaakt van inleg Emilux 600×600 in 4000K. Vluchtwegen zijn voorzien van vluchtweg verlichting en ook aan de noodverlichting is gedacht. Rondom het pand en in de opslag is gebruik gemaakt van spatwaterdichte opbouwarmaturen (zwart en grijs). Deze armaturen zijn voorzien van schemer, bewegingsschakelaar en nood. Op de plek waar de silo’s zitten, is rondom de Civic Tuba (up/down) geïnstalleerd.

Ruchti

Ruchti. Al sinds 1885 een begrip in Zuidlaren. Zeg je Ruchti, dan zeg je schoenen. Of sportshop. Dat kan ook. Het bedrijf heeft namelijk twee ingangen, maar achterin komen beide winkels samen. De laatste verbouwing dateerde uit 2002, dus vond eigenaar Rob Ruchti het hoog tijd voor een nieuwe verbouwing. Spectrus mocht hiervoor het lichtplan en de levering van de armaturen verzorgen.

In samenwerking met Renze de Graaf, architect bij NomNom, maakten wij een lichtplan. Enerzijds moest de algemene verlichting in orde zijn, anderzijds moesten de producten het beste tot hun recht komen. Uiteraard! Daarom hebben wij gekozen voor LED Downlighters als basisverlichting en een flink aantal railspots op 3 fase rail (21w 3000Lm 3000K 930) om de schoenen uit te lichten.

Het resultaat? Een superstrakke, frisse en mooi uitgelichte winkel en een tevreden eigenaar. Afgaande op de woorden van Rob Ruchti hebben we door persoonlijke aandacht de service en creativiteit geboden waar hij op gehoopt had. Bedankt voor het vertrouwen Rob!

Krale

In samenwerking met installatiebedrijf Kooiker uit Staphorst hebben wij de verlichting mogen verzorgen Krale. Dit is een compleet nieuwe Schietsport winkel in Staphorst. In het interieur is veel zwart gebruikt, wat er heel fraai uitziet en de winkel een chique uitstraling geeft. Het gebouw heeft meerdere functies: in de kelder bevindt zich een schietkelder, op de begane grond de winkel met een gezellig zitje en open haard en de eerste verdieping die een stoere uitstraling heeft door de geplaatste Jeep. Er zijn sowieso maar weinig van dit soort winkels in Nederland, maar de afwerking van deze zaak is ongekend. Ze richten zich dan ook veelal op buitenlandse bezoekers.

Zoals gezegd hebben wij de verlichting mogen verzorgen. Hierbij is gekozen voor LED railstralers van Comodore. Deze zijn bevestigd op Nordic 3 fase rail, waar eveneens de noodverlichting op is geplaatst. Voor de decoratieve verlichting is er gekozen voor verlichting van Steinhauer met filament lichtbronnen.

De Mannen Haarsnijderij

In Nieuwerkerk a/d IJssel zit een mannenkapper met de naam De Mannen Haarsnijderij. Het kan niet anders dan dat dit een zaak voor stoere mannen is. Valt mee. Het is een kapper zonder poespas. Wie gewoon met een perfect geknipte coupe de deur uit wil lopen is hier van harte welkom. Aangezien zij qua inrichting een flinke brug slaan naar de traditionele barbershop, kon de verlichting hierbij niet achterblijven.

Dekkers tweewielers

Rob Dekkers opende onlangs een gloednieuwe fietsenwinkel. Of zoals zij het zelf zo mooi omschrijven: een fiets belevingscentrum. We moeten toegeven dat het ook daadwerkelijk een beleving is om een bezoek te brengen aan deze prachtzaak aan de Gagel te Wanssum. Rob Dekkers biedt voor elk wat wils en voor elke fase in ieders leven; van kinderfiets tot e-bike en van stadsfiets tot wielrenfiets, naar speciale zorgfietsen. Wat de beleving compleet maakt is dat zij naast verkoop, de klanten ook ondersteunen met cursussen en trainingen. Alles is erop gericht om het beste uit de fiets te halen.

Dat deze een plaats in de spotlight verdienen is dan ook niet meer dan terecht. Lars van Beek werd gevraagd een lichtontwerp te maken voor de nieuwe zaak en dat deed hij goed. Zo werd er opgenomen dat de 3-fase-rails lichtlijnen in lijn lopen met het interieur. Hierdoor zouden de fietsen op het podium perfect in de spotlights staan. De spots, met hoge Ra waarde, laten de fietsen zien zoals ze zijn. Deze goede presentatie zal de fietsenverkoop zeer zeker doen stijgen. Na zijn presentatie van het ontwerp, werd al snel de vraag gesteld of Spectrus dit op korte termijn kon leveren. Zeker! Een dag later gingen de eerste componenten die kant op en een week later was alles uitgeleverd. Alle ruimten worden goed verlicht met voldoende basislicht, afgewisseld met spots en designhanglampen. Het mocht, in lijn met het pand, best een beetje industrieel zijn. Uiteindelijk is alle verlichting naast praktisch, technisch en industrieel ook heel sfeervol geworden.

Het bedrijf in Wanssum heeft een uniek concept. “We zien de fietsbranche volledig veranderen en wij willen de consument een verrassende beleving geven. Men kan de fietsen testen in gebieden waar fietsen getest moeten worden. Zo kan de klant de fiets voelen en testen”, aldus Rob Dekkers. Daarnaast zoekt het bedrijf de samenwerking op met lokale ondernemers en willen zij de toeristische en recreatieve sector in de omgeving van Wanssum stimuleren. Mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.

La Bionda

In Nieuwerkerk a/d IJssel is Modestudio La Bionda gevestigd. Hier vindt u een met zorg uitgekozen collectie damesmode met bijbehorende accessoires voor de moderne, zelfbewuste vrouw. De collectie bestaat uit mooie merken die onderling goed te combineren zijn. Onlangs hebben zij de zaak compleet vernieuwd en mocht Spectrus een lichtplan maken. Hierbij werd de wens uitgesproken voor verlichting die niet te overheersend zou zijn. Daarentegen moesten de verschillende producten goed verlicht worden met behoud van sfeer in de winkel.

We hebben in ons ontwerp oa inbouwspots van Deltalight en 3-fase railsspots van Comodore Lighting toegepast. Het project is gerealiseerd in samenwerking met Miriam Borsboom-Capelle van Huis in Stijl. Het eindresultaat mag er zeker zijn. Een leuk detail: in hetzelfde pand huist ook ‘De Mannen Haarsnijderij‘.

van Heezen Mannenmode

Een kledingwinkel is meer dan een zaak waar je terecht kan voor een nieuwe outfit. Dat was zeker de gedachte van Heezen Mannenmode uit Varsseveld. De nieuw ingerichte zaak is een lust voor het oog, door de combinatie van vintage en modern. Strak wit en metalen kozijnen gecombineerd met een oude apothekerskast én de bar van oud-burgemeester van Hoorn. Zowel de kleding als de prachtige eye-catchers in deze zaak vragen om goede uitlichting. Aan ons de eer om een lichtplan te maken en ook uit te voeren. Hiervoor hebben we nieuwe railstralers geleverd. Door gebruik te maken van een 4000 Lumen railstraler met een hoge CRI van 90, worden de kleuren van de kleding een lust voor het oog. Daarnaast is gekozen voor een prachtige kroonluchter, waardoor zowel de praktische verlichting als de beleving compleet is. Deze zaak is absoluut de moeite van een bezoekje waard!

Kaashandel de Brink

Een begrip in Deventer en omgeving; Kaashandel de Brink. Ze zijn gevestigd in het centrum van Deventer en hun assortiment is ronduit schitterend te noemen. Zes dagen per week kan de klant kiezen uit meer dan 250 verschillende soorten kazen. Denk aan bijvoorbeeld de Noord-Hollandse kaas, Remeker Boerenkaas (melk van Jersey koeien), Brandnetelkaas, Schapenkaas of Biologische kaas. Maar natuurlijk ook hun eigen Boerenkaas lijn “Boerenkaas Juweel” van 4 weken tot wel 3 jaar oud! Niet voor niets werden zij in 2004, 2006, 2008, 2010, 2012 en 2015 uitgeroepen tot Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak.

Met het product zit het wel goed, zo blijkt. Om de producten nóg beter tot hun recht te laten komen onderging de winkel onlangs een metamorfose. Assendorp Anno 1879 BV haalde Spectrus erbij om advies te geven over lichtkleur, Ramwaarde, gradenbundel en type armatuur. Uiteraard leverde wij ook de armaturen voor de winkel, de doorkijk naar boven en de buitenarmaturen. Het resultaat is echt prachtig geworden!