SmartR

SmartR en Innovence zijn eigentijdse en eigenzinnige consultancy-organisaties, die bedrijven helpen zichzelf slimmer te organiseren. Zij helpen met het realiseren van de ambities en wegnemen van ‘business-pain’. Dat doen zij op een enthousiaste wijze op de pijlers mens, proces en systeem.

Onlangs hebben ze intrek genomen in een nieuwe thuis. Met recht een thuis, niet zomaar een standaard kantoor. Een thuisbasis voor werken, ontmoeten en overleggen. De huiselijke sfeer zorgt voor een ziel en bij binnenkomst direct voor een prettige en vrolijke sfeer.

Dat verlichting hierin bepalend is werd aanvankelijk niet onderkend. Mooie lampen staan immers niet gelijk aan passende verlichting. Het advies van Spectrus/Emilux heeft voor het juiste resultaat gezorgd. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van functionele verlichting boven de werkplekken, de welbekende 3 fase rail in keuken, hal en tussenruimten en een eyecatcher van Wever & Ducré in de spreekruimte. Kortom: SmartR heeft nu een sfeervol thuis met sfeerbepalende verlichting.

Driepak Verpakkingen

Driepak Verpakkingen BV uit IJsselmuiden is gespecialiseerd in verpakkingen en verpakkingsmaterialen voor voedingsproducten. In samenwerking met ten Brinke uit IJsselmuiden hebben wij de verlichting mogen verzorgen. In de hal is gekozen voor lichtlijnen van Trilux. De showroom is voorzien van downlighters en LED panelen van Comodore. Natuurlijk zijn er ook verschillende noodverlichtingen opgehangen.

ReMarkAble

ReMarkAble is een communicatiebureau in Deventer. Onder het motto ‘BE GOOD, TELL IT and GET PERSONAL’ bedient ReMarkAble al ruim 23 jaar klanten in de agro- en foodsector in binnen- en buitenland. In alle gevallen doen ze dit op een opmerkelijke wijze. ReMarkAble kwam bij ons met het verzoek een lichtplan te maken in een industriële stijl en passend bij het gebouw en de uitstraling van het bedrijf. Dat hebben we gedaan.

Boven de werkplekken hangt direct/indirecte, beeldschermvriendelijke verlichting, die middels een app (Casambi) kan worden ingesteld op iedere gewenste kleur. Bijvoorbeeld om indruk te maken op een nieuwe klant, door alle indirecte verlichting in de huisstijlkleur van de klant te laten schijnen. Daarnaast kan deze verlichting ook zorgen voor de juiste mood. Tijdens de recente nacompetitie was dit rood-geel, gezien de support voor de plaatselijke Go Ahead Eagles. Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden kan een andere kleur ingesteld worden. De basiskleur is ReMarkAble groen.

Daarnaast hebben we de hal voorzien van kleurrijke armaturen én is de welbekende 3-fase rails met spots op verschillende plekken gemonteerd voor extra licht en om bepaalde items aan de muur uit te lichten.

De Gasfabriek

De Gasfabriek in Deventer stond al jaren leeg. In 2016 & 2017 heeft het karakteristieke pand een ware metamorfose ondergaan. De buitenkant is behouden gebleven, maar de binnenkant is volledig gemoderniseerd. Uiteraard is hierbij rekening gehouden met de originele elementen die de Gasfabriek rijk was. Inmiddels houdt bierbrouwerij Duvel Nederland huis op het complex en worden de overige gebouwen ingezet als flexplekken en ontmoetingsruimtes voor innovatiecentrum ‘De Gasfabriek’.

Spectrus is betrokken geweest bij het uitlichten van verschillende ruimtes in dit prachtige industriële pand. De vergaderruimtes, kantoren en het fraaie horeca gedeelte zijn voorzien van verschillende armaturen. De 3-fase rail mocht natuurlijk niet ontbreken, evenals led panelen. In het horeca gedeelte is er gekozen voor armaturen van Civic. Doordat de armaturen los in de ruimte hangen wordt de hoogte van en de ruimte in het pand extra benadrukt. De installatie is uitgevoerd door Van Dalen Installatietechniek uit Twello. Een historisch pand met nieuwe, moderne verlichting is wat ons betreft een lust voor het oog.

B&C Nunspeet

B&C uit Nunspeet maakt raamdecoraties. De ruimte die wordt gebruikt voor overleg en vergaderingen is een prachtige, lichte ruimte die toe was aan een restyling. De wens werd uitgesproken voor een lamp die een echte eye-catcher zou zijn. In samenwerking met Dijkstra Installatie uit Epe is de ‘Dear Ingo’ van Moooi geplaatst. Dit armatuur zit al een tijd in het assortiment, maar blijft mooi vanwege de strakke lijnen en het speelse karakter. De opdrachtgever is tevreden. De restyling heeft gezorgd voor een mooie, frisse en prettige ruimte die met nog meer plezier kan worden gebruikt.

Het Notarieel

Het kantoor van Het Notarieel hebben wij gefaseerd aan mogen kleden met hele fraaie designverlichting. De functionele verlichting was goed in orde, maar de sfeer bleef achterwege. En dat is toch ook wat je bezoekers aan een notaris kantoor mee wilt geven. Om deze reden hebben wij elke spreekkamer voorzien van een ‘statement’ lamp van de merken Knikerboker, Panzari, Tonone en Moooi. Daarnaast is ook de garderobe én de receptie uitgerust met een schitterend exemplaar.

Doordat we met deze merken rechtstreeks contact hebben, kunnen we snel leveren en installeren. Het resultaat: een inrichting die past bij de uitstraling van het kantoor!