Inspiratiecentrum Inline Driebruggen

Waar we vorig jaar al een aantal keer op de sociale media kleine tipjes van de sluier hebben opgelicht over het nieuwe inspiratiecentrum van Inline in Driebruggen, laten we nu eindelijk met trots het eindresultaat zien. In dit nieuwe centrum laat Inline vele verschillende mogelijkheden qua inrichting voor kapsalons zien. Al deze kleine verschillende salons hebben allemaal hun eigen verlichting van Emilux gekregen, waardoor de klant ook dat verschil kunnen zien en uitkiezen. Sander de Vries (lichtadviseur Spectrus) en Michel Kiela (directeur Inline) hebben samen de verschillende lichtpakketten uitgezocht en samengesteld. Al met al een mooie samenwerking met een prachtig resultaat.

Kavo Parts Apeldoorn / Hunter Douglas plafond

Om aan de groeiende vraag en bijbehorende ambities te voldoen, heeft Kavo Parts besloten om een nieuwbouw te laten bouwen aan de A50 bij Apeldoorn Noord. Kavo Parts is gespecialiseerd in allerlei soorten auto-onderdelen. Ze hebben onderdelen voor alle elektrische voertuigen, schokdempers voor alle merken en onderdelen voor alle Aziatische voertuigen.
Samen met Batenburg Installatietechniek uit Twello hebben wij het lichtplan mogen verzorgen en ook de armaturen ervoor mogen leveren. In het pand is er in het kantoorgedeelte gekozen voor een Hunter Douglas plafond. Dit is een speciaal plafond met lamellen aan draagprofielen. Normaal gesproken zijn de lamellen van hout, maar in dit geval van HeartFelt® akoestisch vilt. In dit modulaire systeemplafond kunnen alleen speciale armaturen, die ook bevestigd kunnen/moeten worden aan de draagprofielen. Voor de basisverlichting is er een speciaal armatuur ontwikkeld vergelijkbaar met de Emilux Linear, die mooi in het plafond wegvalt. Voor het accentueren van verschillende objecten hebben we stukken 3-fase rail met spots tussen de plafondlamellen geplaatst. Alles is DALI aanstuurbaar en uitgevoerd met Wieland GST.
In de rest van het pand zijn er Emilux Milaan downlighters, Arrondi downlighters en tweevoudige Quebec wandarmaturen geplaatst. Verder zijn er een aantal buitenspots geplaatst van Performance in Lighting.

Protect&Style Zutphen

Protect & Style is leverancier van vele bekende merken bedrijfskleding. Ook bedrukken en borduren ze de kledingstukken. In 2021 kwamen de eigenaren bij ons voor een lichtadvies van hun nieuw te realiseren bedrijfspand te Zutphen. Zij waren doorverwezen door Kimenai Installatiebeheer uit Warnsveld.
Bij Protect & Style wilden ze uiteraard hun werk goed kunnen uitvoeren maar ook flexibel zijn met de indeling. Hierbij moesten de kleding, schoenen en andere zaken representatief getoond worden en dus goed uitgelicht. In samenspraak met hen is een lichtplan opgesteld. In 2022 is dit gemonteerd door Kimenai en kan iedereen terugkijken op een geslaagd verlichtingsproject.

Voortman Engineering Rijssen

Tegenover Voortman Steel Group is een nieuw kantoor met hal en parkeergarage gebouwd, ofwel het Engineering Center voor Voortman Steel Machinery. In het Engineering Center zit een R&D-hal, kantoren, een multifunctioneel bedrijfsrestaurant en een vergadercentrum. Het pand hiernaast is van Voortman Experience, ook met de verlichting van Spectrus. Werkelijk een heel mooi project welke wij onlangs realiseerden. Van Lossen Groep uit Rijssen heeft de opdracht voor de installatie verworven. Wij hebben vervolgens samen met Dijkink Elektra (onderdeel Van Losser Groep) het lichtplan opgesteld en de armaturen geleverd.
Het pand zelf is een ontwerp van Reitsema & Partners architecten. De kantoren (ca 5.500m2) zijn ruim, transparant en open, met als resultaat een dynamische omgeving gericht op samenwerking. De naastgelegen R&D-hal (ca 2000m2) is voorzien van twee bovenloopkranen. Tussen het nieuwe Engineering Center en het bestaande Experience Center is de nieuwe drielaagse parkeergarage gebouwd.
Behalve een indrukwekkend gebouw is dit een mooi gerealiseerd project geworden. Met de Voortman Campus zijn de mensen goed in staat om te werken, ontspannen en samen te komen.
Geleverd: Emilux Milaan op- en inbouw, Madrid, Bologna, Valencia. Alles DALI gestuurd en Wieland voorgemonteerd.
Diverse verschillende hanglampen en buitenarmaturen, zoals Emilux Visby, Almelo, masten met paaltoparmatuur Anne (Sustainder), Grondspots Light Up (iGuzzini).

TotaalBED Hattemerbroek

TotaalBED uit Zwolle heeft onlangs een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum laten bouwen op het bedrijvenpark H2O in Zwolle. Vanuit dit nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum worden alle 22 eigen winkels bediend. Het doel van TotaalBED is om de komende jaren door te groeien van 22 naar 32 winkels.
Voor dit mooie project hebben wij een lichtplan mogen maken voor het gehele pand. De complete installatie is verzorgd door Bakker TIB.
Voor de algemene verlichting is de Emilux Milaan downlighter en het Aberdeen armatuur met verdiepte LEDs toegepast. De aanvullende, decoratieve verlichting hebben we in samenwerking met Evelien Lulofs Interieur en Branding ingevuld, waarbij Evelien voor de sfeerimpressies heeft gezorgd en wij voor technische invulling ervan. Voor deze decoratieve aanvulling hebben we armaturen toegepast van Wever&Ducré, XAL, Nova Luce en Karizma Luce. De buitenverlichting hebben we ingevuld met Performance in Lighting en in het magazijn zorgt de Emilux Superior voor een prettig werklicht.
Alle armaturen zijn middels DALI aan te sturen en zijn uitgevoerd met Wieland bekabeling wat het installatiegemak verhoogd, aangezien alles doorkoppelbaar is.

Lichtstudio Spectrus

De verbouwing van onze lichtstudio is afgerond en we zijn er maar wat trots op! We hebben geprobeerd verschillende hoekjes te creëren. Particuliere verlichting, retailverlichting, buitenverlichting, alles komt nu terug in onze lichtstudio. Uiteraard mag een hoek specifiek voor Emilux niet ontbreken. Zoals op de foto’s te zien is, hebben we niet de hele lichtstudio volgehangen met verlichting, maar we hebben wel van de meeste merken één of meerdere armaturen opgenomen. Merken zoals One Light, Ideal Lux, Wever&Ducré, Delta Light, Modular, Knikerboker, Flos, Kreon, Tonone, Good&Mojo, Lombardo zijn vertegenwoordigd in onze lichtstudio.
Alles wordt gestuurd via Casambi, zodat we makkelijk en snel tussen de verschillende groepen kunnen schakelen.

CWS Deventer

CWS in Deventer is een specialist op het gebied van werkkleding, veiligheid en hygiëne. Voor de vervanging van hun zeer verouderde verlichtingsinstallatie voor hun gehele pand hebben ze een bouwteam aangesteld, waar wij (op voorspraak van installateur Batenburg Installatietechniek uit Twello) in plaats hebben morgen nemen. Hierin hadden wij de rol van adviseur/leverancier. De belangrijkste eis van de opdrachtgever was het verhogen van het lichtniveau naar >400lux ivm de veiligheid en een prettigere werkomgeving. Vanuit ons motto ‘Eerst het licht, dan de lamp’ hebben middels verschillende Dialux berekeningen aan kunnen tonen dat dit mogelijk is door op de juiste plaatsen armaturen te plaatsen. Uiteindelijk hebben we de opdracht gegund gekregen door ons meedenkend vermogen en niet zo zeer op de prijs.
Door het brede Emilux assortiment hebben we dit project kunnen invullen met 100% Emilux armaturen. Er zit onder andere 672 meter Emilux Superior lichtlijn in met 239 Extra Wide 43W armaturen als basisverlichting. Voor tussen de machine en bordessen als aanvullend licht op de werkplekken hebben we de Pacific IP65 armaturen toegepast in alle mogelijke lengtes (600, 1200 en 1500mm).
In de kantoren zitten nu de Aberdeen LED panelen en de gangzones zijn uitgerust met Arrondi downlighters. Deze armaturen zijn allemaal plug-and-play aangeleverd met de Wieland GST bekabeling er al aan, wat een tijdsbesparing voor de installateur oplevert. Tevens zijn deze kantoorruimtes en gangzones voorzien van Theben aanwezigheidsmelder, zodat het licht niet onnodig aan blijft als de ruimte of de gang niet gebruikt wordt.

Basic Fit Düsseldorf

In samenwerking met Master Projectinrichting werd ons gevraagd om een goede oplossing te bieden voor werkverlichting bij Basic Fit in Düsseldorf. Hier mochten wij niets met het plafond doen en moest alles d.m.v. staande armaturen goed verlicht worden. We kwamen al snel uit bij ons merk One Light. Staande armaturen met voldoende verlichting op het bureau en doordat de armatuur ook indirect licht geeft is ook de omgeving goed verlicht. De armaturen zijn handmatig instelbaar en dimbaar welke gemakkelijk is aan te passen door de werknemer.

Bezoekerscentrum A. Vogel tuinen, ’t Harde

In samenwerking met HulstFlier Installateurs hebben we de verlichting mogen leveren voor het nieuwe bezoekerscentrum van A. Vogel tuinen op de Veluwe in ’t Harde. Onze lichtadviseur Arnaud Boelema heeft het project vanuit Spectrus van begin tot eind begeleid.

Arnaud: “Geerhard van Houwelingen van HulstFlier Installateurs belde me met de vraag of ik een verlichtingsvoorstel wilde maken voor binnen en buiten, voor het nieuw te bouwen bezoekerscentrum A. Vogel. Aan de hand van een mooie presentatie kreeg ik een beeld van het duurzame pand. Door de vele hoge ruimtes en de toepassing van veel hout, kwam ik al snel uit op opbouw en pendel verlichting. De ruimtes hebben diverse functies, dus er dient niet alleen voldoende licht te zijn, maar vooral ook flexibel aan te passen hoeveelheid licht en makkelijk te bedienen. Na een bezoek van de medewerkers van het bezoekerscentrum aan onze showroom in Deventer is de keuze gevallen op Casambi.”

Een overzicht van alle toegepaste verlichting:

  • Casambi componenten, railsensoren, tijdschakelaar, converter van KNX naar Casambi, 3 fase Casambi adapter
  • Nordic 3 fase rail wit met pendelsets
  • Emilux Bologna spot met 3 fase Casambi adapter
  • Emilux Modena 3 fase spot
  • Milaan opbouw downlighter
  • Orbis met sensor en nood
  • Opali inbouwdownlighter
  • Houten buitenverlichting

Logis.P

Op de 1e en 2e verdieping van het historische pand van de Groote Sociëteit Zwolle is sinds enige tijd Logis.P gevestigd. Dit bedrijf is uitgegroeid tot marktleider in patiënt flow management in Nederland en verovert nu de rest van de markt in Europa. De kennis van complexe bezoekersstromen in de zorg hebben zij ook vertaald naar oplossingen voor overheidsinstellingen en commerciële bedrijven die gastvrijheid en klanttevredenheid willen optimaliseren.

De 2e verdieping is grondig gerenoveerd. Na renovatie ontstonden er verschillende functionele ruimtes waar goed licht noodzakelijk was. Nooter Technische Installaties vroeg ons erbij om aa deze vraag te voldoen, waarbij er een voorkeur was voor indirect licht.

Aangezien het een Rijksmonument betreft, liepen we tegen verschillende uitdagingen aan. Zo was het binnenwerk voorzien van veel donker hout, waar we uiteraard geen aanpassingen aan mochten doen. Ook kun je niet zomaar gaten maken om verlichting op te hangen. De oplossing kwam in de vorm van het nieuwste armatuur: Liverpool.

Dit pendel armatuur met reflector leek lichtadviseur Arnaud de juiste licht technische oplossing, aangezien het armatuur koppelbaar, dimbaar en UGR<19 is. Liverpool met directe licht uitstraling kwam het beste tot zijn recht in deze ruimtes. Bang voor schaduw op de werkplek door de vele balken in de ruimtes is niet nodig.  Liverpool heeft namelijk over de gehele lengte aparte vakjes zitten, waar LED-modules inzitten met lenzen. Dit geeft een mooi, gelijkmatig resultaat!