Lichtstudio Spectrus

De verbouwing van onze lichtstudio is afgerond en we zijn er maar wat trots op! We hebben geprobeerd verschillende hoekjes te creëren. Particuliere verlichting, retailverlichting, buitenverlichting, alles komt nu terug in onze lichtstudio. Uiteraard mag een hoek specifiek voor Emilux niet ontbreken. Zoals op de foto’s te zien is, hebben we niet de hele lichtstudio volgehangen met verlichting, maar we hebben wel van de meeste merken één of meerdere armaturen opgenomen. Merken zoals One Light, Ideal Lux, Wever&Ducré, Delta Light, Modular, Knikerboker, Flos, Kreon, Tonone, Good&Mojo, Lombardo zijn vertegenwoordigd in onze lichtstudio.
Alles wordt gestuurd via Casambi, zodat we makkelijk en snel tussen de verschillende groepen kunnen schakelen.

Deja-Vu Nuenen

Deja-Vu heeft meerdere vestigingen in Nederland en heeft nu ook haar 3de vestiging geopend in Nuenen. De eigenaar van Deja-Vu wilde hierin dezelfde stijl hanteren welke ook in de andere restaurants te zien zijn. Veel armaturen zijn hetzelfde en ook zijn er wat andere eyecatchers bijgekomen. De roze bollen en de zwart met gouden hanglampen zijn hierin weer opgenomen. Bij de ronde zitjes een plafondplaat met pendelarmaturen om wat meer volume toe te voegen.

Kantine op camping Vrede Oord, Voorthuizen

In samenwerking met C5 Projectinrichting hebben we een lichtplan gemaakt voor camping Vrede Oord in Voorthuizen. Het doel: de kantine huiselijker
maken.

De 3 fase rail in het zwart met onze nieuwe Monza 3F spot en de Quebec aan de wand met sfeervolle up & downlight zorgt voor een goede basis. Door ringlampen in geborsteld goudlook en industriële hanglampen hebben we extra sfeer weten te creëren.

Met Emilux hebben we naast een goede basis, ook decoratief veel mogelijkheden die we geheel af kunnen stemmen op de wens van de klant.

Bezoekerscentrum A. Vogel tuinen, ’t Harde

In samenwerking met HulstFlier Installateurs hebben we de verlichting mogen leveren voor het nieuwe bezoekerscentrum van A. Vogel tuinen op de Veluwe in ’t Harde. Onze lichtadviseur Arnaud Boelema heeft het project vanuit Spectrus van begin tot eind begeleid.

Arnaud: “Geerhard van Houwelingen van HulstFlier Installateurs belde me met de vraag of ik een verlichtingsvoorstel wilde maken voor binnen en buiten, voor het nieuw te bouwen bezoekerscentrum A. Vogel. Aan de hand van een mooie presentatie kreeg ik een beeld van het duurzame pand. Door de vele hoge ruimtes en de toepassing van veel hout, kwam ik al snel uit op opbouw en pendel verlichting. De ruimtes hebben diverse functies, dus er dient niet alleen voldoende licht te zijn, maar vooral ook flexibel aan te passen hoeveelheid licht en makkelijk te bedienen. Na een bezoek van de medewerkers van het bezoekerscentrum aan onze showroom in Deventer is de keuze gevallen op Casambi.”

Een overzicht van alle toegepaste verlichting:

 • Casambi componenten, railsensoren, tijdschakelaar, converter van KNX naar Casambi, 3 fase Casambi adapter
 • Nordic 3 fase rail wit met pendelsets
 • Emilux Bologna spot met 3 fase Casambi adapter
 • Emilux Modena 3 fase spot
 • Milaan opbouw downlighter
 • Orbis met sensor en nood
 • Opali inbouwdownlighter
 • Houten buitenverlichting

Deja Vu Nuenen

Deja-Vu heeft meerdere vestigingen in Nederland en heeft nu ook haar 3de vestiging geopend in Nuenen. De eigenaar van Deja-Vu wilde hierin dezelfde stijl hanteren welke ook in de andere restaurants te zien zijn. Veel armaturen zijn hetzelfde en ook zijn er wat andere eyecatchers bijgekomen. De roze bollen en de zwart met gouden hanglampen zijn hierin weer opgenomen. Bij de ronde zitjes een plafondplaat met pendelarmaturen om wat meer volume toe te voegen.

Winkelcentrum De Hoge Wal – Rijssen

Wie wil winkelen in een sfeervolle omgeving zou eens een bezoek aan De Hoge Wal in Rijssen moeten brengen. Dit winkelcentrum is onlangs compleet vernieuwd en voldoet hiermee aan alle eisen van deze tijd. Zo is er gewerkt met FSC goedgekeurd hout om het enerzijds duurzaam te maken, maar anderzijds te zorgen voor karakter en meer sfeer.

In opdracht van Jansen Groep (eigenaar winkelcentrum),Akor (Bouwrealisatie) en Dijkink Elektra (installateur) werden wij aangetrokken voor het vraagstuk verlichting. Ook hierbij speelde duuzaamheid een belangrijke rol. Wij hebben een lichtplan gemaakt met berekening en 3D impressie. Er zijn de nodige Milaan downlighters van Emilux toegepast, allemaal DALI dimbaar en voorzien van voorgemonteerde Wieland GST en BST-connectoren om zo een gemakkelijke montage te realiseren. Als eyecatcher in de centrale hal hebben we ervoor gekozen om drie cirkelarmaturen met een diameter van drie meter van Prolicht op te hangen. Het winkelcentrum is door de aankleding al een beleving an sich!

Valencia

Valencia in Deventer is dé nieuwste hotspot in town. Deze horecazaak ademt het mediterraanse leven en voert dat door tot in de kleinste details. De mooiste gerechtjes om te delen, een reuzenrad om de speciale pizza’s van keuken naar bediening te sturen en natuurlijk veel warme tinten. Na een verbouwing van bijna twee jaar openden zij in december 2021 hun deuren. Gelegen in het bruisende havenkwartier is dit zeker een bezoek waard!

In een zaak waar zoveel aandacht is voor details, mag de juiste verlichting niet ontbreken. Eye-catcher bij Valencia is de prachtig uitgelichte bar. Daarnaast moest er uiteraard ook sfeervol en dimbaar licht aangebracht worden en goed werklicht in de keuken. Wij hebben een lichtplan mogen maken en de armaturen geleverd. De volledige installatie (inclusief onze verlichting) is verzorgd door Schlepers installatietechniek.

Wat we geleverd hebben?

 • Emilux spots
 • Wever & Ducré armaturen
 • Astro wandlampen
 • DALI track met spots
 • Phantom movingheads
 • Emilux noodverlichting

Black and Blue

Een nieuwe horecazaak openen in de stilte tussen de corona stormen in; je moet het maar durven. Dat deden de eigenaren van Restaurant Black and Blue. Naast Restaurant Black, Bistro Brasserie Bleu, Restaurant Red én Restaurant Black and Blue aan de Leliegracht hebben zij onlangs ook de deuren geopend van hun gloednieuwe vestiging aan de Reguliersdwarsstraat.

Wij werden door architectenbureau Van der Valk Design gevraagd om mee te denken over de functionele verlichting voor deze, op tekening, prachtige zaak. Dat heeft lichtadviseur Sander met veel plezier gedaan. In stijl van de inrichting is gekozen voor Praag vierkant in het plafond, 3-fase rails zwart met railspots met gouden cone én honingraat afscherming. Deze afscherming voorkomt dat gasten verblind worden wanneer zij het licht inkijken.

Nadat de armaturen geleverd en bevestigd waren heeft onze Casambi specialist Gerben verschillende scenes ingesteld voor het restaurant. Hierdoor kunnen de medewerkers met een simpele handeling de sfeer in de zaak aanpassen. De deuren zijn geopend en we kunnen er eigenlijk maar één ding over zeggen: Prachtig!

 

McDonald’s Tynaarlo Ter Borch

Voor de nieuwe McDonald’s Tynaarlo Ter Borch mochten wij de buitenverlichting verzorgen. Geen onbelangrijk punt als je bedenkt dat zowel ‘s ochtends als ‘s avonds veelvuldig gebruik wordt gemaakt van deze vestiging. Goede verlichting is daarom essentieel.

VIA hostels

Een hostel dat ver weg blijft van de ‘standaard’. Funky, urban, trendy en een knipoog naar de 90’s. Dat moest het worden. En we kunnen volmondig beamen; dat is gelukt!

In het voormalig Planet internet gebouw werd vanaf begin dit jaar hard gebouwd aan een nieuwe vestiging van VIA hostels. Een perfecte locatie voor het beoogde publiek (studenten, jongeren en expats), want op een paar honderd meter afstand bevinden zich station Diemen-Zuid, de Arena, de Ziggo Dome en studentencomplex Campus Diemen Zuid. De jonge doelgroep is kritisch; functionaliteit & uitstraling zijn belangrijk. Om die reden is er gekozen voor ontwerp van Sheryl Leysner en haar team. Zij heeft er voor gekozen om van VIA Amsterdam een hotel te maken met een eigenwijze en urban uitstraling. Door te werken met schuine lijnen en kleurvlakken die goed passen bij de bouwstijl van het pand is alles optimaal op elkaar afgestemd.

Aan Spectrus de eer om in samenwerking met Aalberts installatietechniek de verlichting te verzorgen. Er is door ons een lichtontwerp gemaakt dat paste binnen de mogelijkheden van de bestaande bouw. De uiteindelijke oplossingen zijn trendy, speels en sluiten prachtig aan op de uitstraling & functionaliteit van het hotel. We kijken tevreden terug op de samenwerking met Aalberts en zijn trots op het eindresultaat. We zouden er bijna zelf een overnachting boeken…