Valencia

Valencia in Deventer is dé nieuwste hotspot in town. Deze horecazaak ademt het mediterraanse leven en voert dat door tot in de kleinste details. De mooiste gerechtjes om te delen, een reuzenrad om de speciale pizza’s van keuken naar bediening te sturen en natuurlijk veel warme tinten. Na een verbouwing van bijna twee jaar openden zij in december 2021 hun deuren. Gelegen in het bruisende havenkwartier is dit zeker een bezoek waard!

In een zaak waar zoveel aandacht is voor details, mag de juiste verlichting niet ontbreken. Eye-catcher bij Valencia is de prachtig uitgelichte bar. Daarnaast moest er uiteraard ook sfeervol en dimbaar licht aangebracht worden en goed werklicht in de keuken. Wij hebben een lichtplan mogen maken en de armaturen geleverd. De volledige installatie (inclusief onze verlichting) is verzorgd door Schlepers installatietechniek.

Wat we geleverd hebben?

  • Emilux spots
  • Wever & Ducré armaturen
  • Astro wandlampen
  • DALI track met spots
  • Phantom movingheads
  • Emilux noodverlichting

Black and Blue

Een nieuwe horecazaak openen in de stilte tussen de corona stormen in; je moet het maar durven. Dat deden de eigenaren van Restaurant Black and Blue. Naast Restaurant Black, Bistro Brasserie Bleu, Restaurant Red én Restaurant Black and Blue aan de Leliegracht hebben zij onlangs ook de deuren geopend van hun gloednieuwe vestiging aan de Reguliersdwarsstraat.

Wij werden door architectenbureau Van der Valk Design gevraagd om mee te denken over de functionele verlichting voor deze, op tekening, prachtige zaak. Dat heeft lichtadviseur Sander met veel plezier gedaan. In stijl van de inrichting is gekozen voor Praag vierkant in het plafond, 3-fase rails zwart met railspots met gouden cone én honingraat afscherming. Deze afscherming voorkomt dat gasten verblind worden wanneer zij het licht inkijken.

Nadat de armaturen geleverd en bevestigd waren heeft onze Casambi specialist Gerben verschillende scenes ingesteld voor het restaurant. Hierdoor kunnen de medewerkers met een simpele handeling de sfeer in de zaak aanpassen. De deuren zijn geopend en we kunnen er eigenlijk maar één ding over zeggen: Prachtig!

 

McDonald’s Tynaarlo Ter Borch

Voor de nieuwe McDonald’s Tynaarlo Ter Borch mochten wij de buitenverlichting verzorgen. Geen onbelangrijk punt als je bedenkt dat zowel ‘s ochtends als ‘s avonds veelvuldig gebruik wordt gemaakt van deze vestiging. Goede verlichting is daarom essentieel.

VIA hostels

Een hostel dat ver weg blijft van de ‘standaard’. Funky, urban, trendy en een knipoog naar de 90’s. Dat moest het worden. En we kunnen volmondig beamen; dat is gelukt!

In het voormalig Planet internet gebouw werd vanaf begin dit jaar hard gebouwd aan een nieuwe vestiging van VIA hostels. Een perfecte locatie voor het beoogde publiek (studenten, jongeren en expats), want op een paar honderd meter afstand bevinden zich station Diemen-Zuid, de Arena, de Ziggo Dome en studentencomplex Campus Diemen Zuid. De jonge doelgroep is kritisch; functionaliteit & uitstraling zijn belangrijk. Om die reden is er gekozen voor ontwerp van Sheryl Leysner en haar team. Zij heeft er voor gekozen om van VIA Amsterdam een hotel te maken met een eigenwijze en urban uitstraling. Door te werken met schuine lijnen en kleurvlakken die goed passen bij de bouwstijl van het pand is alles optimaal op elkaar afgestemd.

Aan Spectrus de eer om in samenwerking met Aalberts installatietechniek de verlichting te verzorgen. Er is door ons een lichtontwerp gemaakt dat paste binnen de mogelijkheden van de bestaande bouw. De uiteindelijke oplossingen zijn trendy, speels en sluiten prachtig aan op de uitstraling & functionaliteit van het hotel. We kijken tevreden terug op de samenwerking met Aalberts en zijn trots op het eindresultaat. We zouden er bijna zelf een overnachting boeken…

Dansschool Eppink

Dansschool Eppink is een begrip in Deventer en omstreken. Wie is er niet opgegroeid met de quickstep, de cha cha en de Engelse wals. Een pand met historie en een nostalgisch interieur. Afgelopen zomer was het daarom hoog tijd om intern wat zaken te vernieuwen. De verlichting in de danszalen was nog naar wens, maar de entree en de gezellige, ruime bar werden flink onder handen genomen. Met succes!

Bij binnenkomst in de ruime hal hangen nu de prachtige armaturen Confusione van Knikerboker. De cirkelvormige lampen geven de juiste dynamiek aan de ruimte. Daarnaast is de entrée van de kleine zaal voorzien van wandarmaturen die een mooi effect geven. Hierbij is gekozen voor armatuur Foglio van Flos, die zowel naar boven als onder schijnt. Ten slotte is de gezellige bar volledig onder handen genomen. Een moderne, kleurrijke uitstraling met prachtige streetart schilderijen van beroemde artiesten. Deze doeken verdienen een plekje in de spotlight. Vandaar dat er is gekozen voor de 3-fase rail met spots.

Wapen van Alblasserdam

Het Wapen van Alblasserdam was voorheen een restaurant én eetcafe. Om het allemaal in een lijn te houden is ervoor gekozen van de gehele zaak een Grand Café te maken. Natuurlijk hoort een bepaalde huiselijke sfeer erbij, maar dan wel meer van niveau. Dat hebben zij bereikt door de juiste afstemming in meubilair. Spectrus is gevraagd de verlichting voor de vernieuwde zaak te verzorgen. Dit is gelukt. De luxe uitstraling van de gouden Knikerboker verlichting past perfect bij de grandeur van deze zaak!